Prinsessan Madeleines egna ord om tiden som gravid

prinsessan madeleine om tiden som gravid

Prinsessan Madeleine är mer öppen sedan hon blev trebarnsmamma. Hon älskar det avslappnade livet i Florida, där hon kan vara hemma med barnen. Dessutom är hon den enda kungligheten som har berättat, ingående, om sina förlossningar!

Prinsessan Madeleine älskade att vara gravid och till skillnad mot mamma Silvia och storasyster Victoria så har hon faktiskt valt att vara mammaledig, på riktigt.

– Jag vill ta vara på de här småbarnsåren och vara hemma med barnen så mycket det går, har Madeleine sagt i en intervju med tidningen Mama. 

Prinsessan Madeleine är en av få kungligheter som faktiskt har pratat öppet om sina förlossningar, amningsbesvär och den trötthet, som drabbar de flesta småbarnsföräldrar. Hon har dessutom fött barn i både Sverige och USA och dragit barnvagnar på såväl Strandvägen som på Manhattan. Och hon har inte stängt dörren för ett fjärde barn!

Prinsessan Madeleines graviditeter

I intervjun med Mama beskrev hon också hur hon är som mamma.

– Jag skulle nog beskriva mig själv som rätt ”hands-on”, jag försöker vara med så mycket som möjligt, oavsett om vi är i parken eller hemma. Det är klart att om vi är hemma så är det så mycket andra saker som måste göras, men jag försöker nog vara med på det mesta när jag kan. Det är viktigt, det är små stunder som man annars missar.

prinsessan madeleine gravid

Två dygn efter den här bilden skulle Madeleine föda prins Nicolas.

Kände att någonting var ‘på gång’ i kyrkan

Men den som förmodligen chockade svenska folket mest var när prinsessan berättade att hon var 3 cm(!) öppen under Carl Philips och Sofias bröllop i Slottskyrkan.

– Ja, det var ju rätt spännande, haha! Jag ville såklart väldigt gärna vara med på Carl Philips och Sofias bröllop som varade i två dagar – först var det en fest kvällen innan och sen var det själva bröllopet. Och jag sa till min barnmorska innan, att ”jag känner att det börjar hända någonting”, så jag ville kolla status innan jag gick in på festen och in i kyrkan. Men då var jag faktiskt tre centimeter öppen, så hon tyckte jag borde ha med mig en väska utifall att jag skulle behöva åka in.

Ingen av barnen var planerade

Ni som minns Madeleines hollywoodsvall och rosa galaklänning, den här dagen, har förstås svårt att föreställa er att hon skulle föda barn två dagar senare. Men så blev det! Prins Nicolas kom till världen den 15 juni.

Och hon har också avslöjat att ingen av barnen var planerade.

– När jag fick Leonore, då tyckte jag det var så mycket. Men sen när man fick andra så undrade man varför man tyckte det var så mycket med ett barn, haha! Och sen med trean, åh herregud. Jag håller inte med de som säger att ”Har man två då är det ingen skillnad med en trea”. Det tycker jag inte, utan jag tycker att det är mer att planera, just logistik-mässigt, för att de skiljer sig så mycket i åldrarna. Adrienne har sitt schema med mattider och sovtider, de andra två har något helt annat, så för att få ihop det är det ett lite större pusslande. Men det är ju kul! Jag älskar att vara mamma, det är det roligaste.

Foto: TT