Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines enorma lycka! Får äntligen berätta: "Är mycket glad"

21 sep, 2023, 07:30 

Madeleine är så glad!

Annons

Prinsessan Madeleine är som bekant bosatt i Florida, och det är inte alltför ofta vi får se en glimt av henne.

Men det betyder inte att hon inte arbetar på i det tysta. Hon har en hel del engagemang som tar upp mycket tid – även om det inte syns.

Och nu är prinsessan så lycklig – hon får berätta om sitt nya uppdrag.

Silvia och Madeleine på Childhood-galaBrand logo
Silvia och Madeleine på Childhood-gala

Prinsessan Madeleines jobb i Florida – sker i tystnad

Ett av de uppdrag som Madeleine håller extra varmt om hjärtat, är det som vice hedersordförande i World Childhood Foundation. Det är den stiftelse hennes mamma, drottning Silvia, grundade 1999.

Annons

I stora drag är målet med Childhoods arbete att ge alla barn rätt till en trygg barndom och uppväxt, genom att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn.

Dessa frågor är något som Silvia kämpat för länge, och involverat hela familjen i. Hon har till och med kallat det för sitt "fjärde barn"!

– Jag menar, vi växte upp med Childhood, och pappa brukar säga att vi fick det till både frukost, lunch och middag, har prinsessan Madeleine sagt.

Madeleine fick en utökad roll 2021, och jobbar nu ännu mer med Childhood hemma i Florida.

Drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Madeleine, prins Carl Philip på röda mattan
När Childhood firade 20 år 2019 var givetvis familen på plats.
Annons

Prinsessan Madeleines stora lycka – egna orden

Nu har nomineringarna öppnat för årets Childhoodpris, ett pris som stiftades 2019. I år går priset till någon inom elevhälsan, och vinstpotten är 50 000 kronor – och den enorma äran.

Prisceremonin äger rum den 7 december, och vem som vinner är ännu ett oskrivet blad. Men givetvis får det hela kunglig glans, och det är Madeleine glad att berätta på Instagram:

– Jag är mycket glad och stolt över att få återigen sitta i juryn för @worldchildhoodfoundations pris som hyllar viktiga vuxna som möter barn och unga i sitt arbete men som sällan uppmärksammas för det.

Annons

I fjol vann Andreas Carlson, fritidsledare på Hellbergsskolan i Sundsvall, Childhoodpriset, och även då satt Madeleine i juryn.

Foto: TT

Annons