Prinsessan Madeleines familjemiddag slutade i kaos

Chris O’Neill Prinsessan Madeleine

Stackars prinsessan Madeleine! I går var det en av årets viktigaste dagar i hennes familj – och så slutade allt i kaos.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen. Alla var laddade för Thanksgiving, en middag laddad med förväntningar. I USA är ju detta en familjehelg som nästan är större än julen. Allt kretsar kring familjen, och kring att äta mycket och gott – och för två år sedan var till och med drottning Silvia med när jättekalkonen bars in på bordet hemma hos Madeleine och Chris i Miami.

Chris O’Neill Prins Nicolas Prinsessan Leonore Prinsessan Madeleine Prinsessan Adrienne Miami Påsk 2020

Årets Thanksgiving blev inte som den var tänkt för prinsessan Madeleine, Chris O’Neill och barnen Nicolas, 5, Leonore, 6, och Adrienne, 2.

Men 2020 är inget vanligt år, och förutom att årets firande givetvis fick äga rum i den vanliga isoleringen, så hade prinsessan Madeleine inte räknat med den coronabomb som plötsligt exploderade hemma i Stockholm:

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var sjuka i bekräftad Covid-19, och pappa kungen, mamma drottningen, syrran Victoria och prins Daniel var i riskzonen för att ha smittats. Ett chockartat besked som Madeleine fick ta emot direkt från sjuklägret på Villa Solbacken.

– Prins Carl Philip ringde upp alla familjemedlemmar personligen. Även prinsessan Madeleine, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Starten på familjen Bernadotte-O’Neills fyra dagar långa helg kraschlandade direkt.

Covid-19 – så mår prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia insjuknade kort tid efter att hon hade gått av sitt pass på Sophiahemmet i Stockholm.

Sedan följde bra många oroliga timmar innan den kunglige livmedikusen – som är kungafamiljens svar på våra husläkare – kunde konstatera att såväl Hagafamiljen som 70-plussarna kungen och drottning Silvia testade negativt och alltså inte var smittade.

Men prins Carl Philip och prinsessan Sofia är fortfarande sjuka i detta potentiellt livshotande och oberäkneliga virus, om än med ”lättare influensasymptom”. Så coronan fortsätter att kasta sin skugga över det kungliga Thanksgiving-firandet i Miami: Det dröjer innan prinsessan Madeleine kan andas ut.

LÄS OCKSÅ: Hovets besked efter dagens tester – de är smittade i kungafamiljen

LÄS OCKSÅ: Så var Silvias bror Walther Sommerlaths hemliga begravning

Foto: TT, Prinsparet/Instagram, Prinsessan Madeleine/Instagram.