Prinsessan Madeleines fina gest för mamma Silvia

prinsessan madeleine drotting silvia
Madeleines stora förebild i livet är drottning Silvia. Hon har alltid sett upp till sin mamma och även valt att gå i hennes fotspår när det kommer till arbetet med organisationen Childhood. En ny film visar hur Madeleine stöttar drottningen när de inte kan träffas.
Annons

Att drottning Silvia och prinsessan Madeleine inte kan träffa varandra just nu är förstås tufft. Men de stöttar varandra ändå. Hela tiden.

Det blir förstås många FaceTime, och Skype-samtal, mellan Stenhammar och Florida just nu. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill lever otroligt isolerat i den amerikanska delstaten och de får heller inte ha barnen på förskolan. Florida är dessutom hårt drabbat av coronaviruset och prinsessan vill förstås ta det säkra före det osäkra. Därför det dröjer det innan hon kommer hem till Sverige nästa gång.

Madeleine stöttar mamma Silvia på håll

När viruset fick spridning i Stockholm valde kungaparet, som båda är över 70 år, att lämna Drottningholm för Stenhammar, utanför Flen. De har begränsat sina sociala kontakter och sköter nu det kungliga arbetet framför datorn.

Annons
Annons

Silvia har uttryckt en oro för alla de barn som just nu tvingas spendera mycket av sin tid i oroliga hemmiljöer. I en film, som producerades i samarbete med World Childhood Foundation, uppmanade drottningen alla att ta hand om de utsatta barnen, i de här svåra läget.

– I den speciella situationen vi nu befinner oss i är barn är barn ännu mer utsatta och sårbara än vanligt. Kanske inte för själva coronasmittan men för dess konsekvenser. Jag vänder mig direkt till dig som är vuxen. Jag vill be dig att se alla barn i din närhet, säger Silvia filmen.

Annons

Det har länge varit tyst från prinsessan Madeleines håll men den här filmen valde även hon att dela, på sitt privata Instagramkonto. Hon och mamma Silvia har alltid haft ett otroligt nära samarbete när det kommer till Childhood. Ett samarbete som pågår, trots att de inte kan träffa varandra.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

14 kommentarer till “Prinsessan Madeleines fina gest för mamma Silvia”

 1. Bror skriver: 29 april, 2020

  Uppenbarligen har folkhälsomyndighetens budskap om att skydda de äldre och sköra inte nått fram till Stenhammar.
  Drottningens maning till de vuxna/äldre att ”se alla barn som finns omkring er” inte bara myndighetstrots, det är också ett direkt hot mot de vuxnas hälsa. Vårdnadshavarna undantagna, ska barn i nuläget vara så långt ifrån andra vuxna som det bara går.
  Att vilja väl är därför inte nog – här som vid alla andra tillfällen.


  1. charlotte skriver: 29 april, 2020

   Bror,
   Du är nog den enda i Sverige som har missförstått drottningen och hennes vädjan till vuxna att se alla barn i landet som far illa.


 2. Minna skriver: 29 april, 2020

  Man stöttar igen


 3. Anna skriver: 29 april, 2020

  På vilket sätt lever Chris och Madeleine mer isolerat än andra i samma situation…i många länder råder ju mer eller mindre utegångsförbud och barnen får inte gå i skola/förskola? Flygresor är såvitt jag vet stoppade mellan de flesta länder just nu så nästan ingen kan resa. De är knappast ensamma om sin situation så jag förstår inte varför det måste betonas i varenda artikel hur isolerade de är. Men det blir kanske lite lättare att vara isolerad i lyxvilla med pool och andra bekvämligheter…?!


  1. Bea skriver: 29 april, 2020

   Anna, har du fortfarande inte fattat att du sittter och kommenterar I en tidning som skriver om kungahuset och familjerna som där ingår – om inte så är det hög tid och dags nu. Passar inte artiklarna så varför läsa och kommentera alls?

   Ja det är utegångsförbud i en del länder – men väldigt olika beroende på land.
   Ja flygresor är stoppade på vissa håll- beroende på land.
   Ja isolering skiljer sig beroende på var man bor i världen.
   Ja det är lättare att vara isolerad i lyxvilla – skön plats förövrigt med tillgång till bad för barnen och lekplats utomhus.
   Det är bara att gilla läget och inse att situationen varierar beroende på boende avstånd och kommunikation. Svårare än så är det inte.


 4. Minna skriver: 29 april, 2020

  Anna,stämmer 100%


 5. Surkärring skriver: 29 april, 2020

  Det är bakslag och om det inte är bakslag så stöttar man varandra. Och däremellan drabbas man av allt möjligt. Finns det inget annat att skriva om?


 6. PernillaA skriver: 29 april, 2020

  Bror, det är ju även så att man som drottningen vill inte ska gå fram till barn.
  Barn ska ju inte tala med främmande och om jag ser att något inte stämmer ska jag inte ta kontakt till barnen utan ringa polisen eller socialen.
  Vad ska det stackas barnen säga, tack tant Pernilla min pappa är elak och mamma lagar inte mat


 7. Elna skriver: 29 april, 2020

  Ja det är dilemma, bakslag, stöttning, sötchock och ettagluttare varje dag.


 8. Daga skriver: 29 april, 2020

  Nog förstår man hur nära dottern står sin mamma.Jag vill tro att de talar med varandra varje dag över internet så hon får träffa barnbarnen och den nya lilla valpen,se hur de växer och utvecklas.Det är långt mellan USA och Sweden.Det är sorgligt och hemskt att inte få krama barnbarnen.Min storasyster dog för snart en månad sedan hon efterlämnade sex mycket älskade barnbarn i ålder mellan 16 och 5 år.Ögonen tåras när tankarna kommer.Borta är kramen för allltid.


 9. Bettina skriver: 29 april, 2020

  Stöttar? Dela en film på Instagram……………


 10. Christina skriver: 29 april, 2020

  Bea,
  Går du på anabola steroider…? Din aggressiva ton och ständiga utfall mot oliktänkande för osökt tankarna till det. Försök besinna dig och hålla en hövlig ton gentemot dina medskribenter – även om de inte delar dina åsikter.


 11. Bea skriver: 30 april, 2020

  ”Bästa Christina”
  Ett sådant uttalande kan endast komma från en person som inte lärt sig någonting om vett och etikett.
  ”Besinna dig och håll en hövlig ton gentemot dina medskribenter – även om de inte delar dina åsikter.”
  Ha en bra dag.


 12. PernillaA skriver: 30 april, 2020

  Ja du Bea det där med vett och etikett….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar