Prinsessan Madeleines fina gest för mamma Silvia

prinsessan madeleine drotting silvia

Madeleines stora förebild i livet är drottning Silvia. Hon har alltid sett upp till sin mamma och även valt att gå i hennes fotspår när det kommer till arbetet med organisationen Childhood. En ny film visar hur Madeleine stöttar drottningen när de inte kan träffas.

Att drottning Silvia och prinsessan Madeleine inte kan träffa varandra just nu är förstås tufft. Men de stöttar varandra ändå. Hela tiden.

Det blir förstås många FaceTime, och Skype-samtal, mellan Stenhammar och Florida just nu. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill lever otroligt isolerat i den amerikanska delstaten och de får heller inte ha barnen på förskolan. Florida är dessutom hårt drabbat av coronaviruset och prinsessan vill förstås ta det säkra före det osäkra. Därför det dröjer det innan hon kommer hem till Sverige nästa gång.

Madeleine stöttar mamma Silvia på håll

När viruset fick spridning i Stockholm valde kungaparet, som båda är över 70 år, att lämna Drottningholm för Stenhammar, utanför Flen. De har begränsat sina sociala kontakter och sköter nu det kungliga arbetet framför datorn.

Silvia har uttryckt en oro för alla de barn som just nu tvingas spendera mycket av sin tid i oroliga hemmiljöer. I en film, som producerades i samarbete med World Childhood Foundation, uppmanade drottningen alla att ta hand om de utsatta barnen, i de här svåra läget.

– I den speciella situationen vi nu befinner oss i är barn är barn ännu mer utsatta och sårbara än vanligt. Kanske inte för själva coronasmittan men för dess konsekvenser. Jag vänder mig direkt till dig som är vuxen. Jag vill be dig att se alla barn i din närhet, säger Silvia filmen.

Det har länge varit tyst från prinsessan Madeleines håll men den här filmen valde även hon att dela, på sitt privata Instagramkonto. Hon och mamma Silvia har alltid haft ett otroligt nära samarbete när det kommer till Childhood. Ett samarbete som pågår, trots att de inte kan träffa varandra.

Foto: TT