Prinsessan Madeleines förändring i USA

prinsessan madeleines förändring i usa

Madeleine har verkligen hittat rätt i USA. Både hon och Chris älskar sin amerikanska vardag och dessutom har prinsessan utvecklat sig i sin kungliga roll. Här är bevisen!

Förra året flyttade Madeleine och Chris till Florida och både prinsessparet och barnen trivs med sin nya, amerikanska, vardag.

Leonore, Nicolas och Adrienne har roligt på förskolan och Chris arbetar främst hemifrån och har mycket tid för familjen. Och även om prinsessan Madeleine förstås saknar Sverige ibland så har hon verkligen hittat rätt i USA.

Madeleine har utvecklat sig i rollen som prinsessa

Livet i Florida passar Madeleine perfekt. Nu under småbarnsåren vill hon vara en närvarande mamma utan ett pressat schema. Det har prinsessan själv berättat i intervjuer. Hon har till och med erkänt att hon förmodligen kommer att bli en såkallad “fotbollsmamma” när träningstakten trappas upp därhemma.

Men det lugna tempot – långt borta från det kungliga strålkastarljuset i Sverige – har också gjort att Madeleine har kunnat utveckla sig i rollen som prinsessa. När hon får representera på sina egna villkor blir det kungliga arbetet mer lustfyllt. Madeleine är dessutom mån om att lyfta Sverige i olika internationella sammanhang. Kyrkobesöket på söndag, den 3 november, är ett sådant exempel.

Prinsessan Madeleine ska nämligen närvara vid en gudstjänst med anledning av Svenska kyrkan i Floridas 10-årsjubileum. Ett utmärkt tillfälle att kombinera prinsessrollen med den nya vardagen i USA. Och det är högt troligt att vi får se Madeleine göra fler kungliga representationsuppdrag i USA – de kommande månaderna. Hon är fortfarande aktuell med barnboken Stella och hemligheten och kanske kommer den att översättas till engelska. Frågorna om integritet, förtroenden och självkänsla är ju värda att diskutera – vart man än bor i världen.

Stannar i USA på obestämd tid

Dessutom är Madeleine väldigt generös med bilder på barnen via sitt privata Instagram-kontot. Hon tycker att det är viktigt att svenska folket får en inblick i familjens vardag och får se hur barnen växer.

Svensk Damtidning har dessutom kunnat avslöja att Madeleine har sagt upp barnens förskoleplatser i Stockholms innerstad. Platser hon hade kvar när familjen bodde i London. Det är ett tydligt tecken på att prinsessparet blir kvar i USA på obestämd tid. Och Madeleine kommer att fortsätta utveckla sin roll som vår internationella supersessa.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: