Prinsessan Madeleines första ord om kungens beslut

Kungens beslut puttade hennes barn ut ur Kungahuset. Nu kommenterar Madeleine för första gången, i SVT:s Året med kungafamiljen.

Nu på söndag får vi för första gången höra prinsessan Madeleines syn på kungens beslutet att förändra kungafamiljen i grunden.

Det är i SVT:s traditionsenliga kungliga årskrönika Året med kungafamiljen som Madeleine ger sin bild av höstens kungliga dramatik, en förändring som inneburit att hennes tre barn Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 1, förlorat sina Kungliga Höghet-titlar.


– Jag känner lite som mina syskon tidigare har sagt, att detta egentligen är ett väldigt naturligt steg. Och vi har ju diskuterat det här väldigt länge i familjen, så för oss är det inte en så stor grej som media kanske har gjort det till. Utan det är ett naturligt steg i takt med att familjen har vuxit.

– När Leonore föddes var det bara Estelle som fanns och då såg ju situationen lite annorlunda ut. Men nu är det ju flera små barn i familjen, så det här blev nog en bra utveckling.

Madeleine: ”Det är nog en bra utveckling”

Varför sker det nu? frågar SVT:s producent Sara Bull och prinsessan Madeleine svarar:

– Det är ett bra tillfälle. Och jag tror att det är viktigt att man fokuserar på Victoria och hennes familj. Vi ska såklart alltid finnas där och stötta henne, precis som vi tidigare har gjort. Och när pappa och Victoria önskar att ha oss där, så kommer vi att finnas där vid deras sida. Det känns egentligen inte som någon större så, utan allt kommer nog att fortsätta som vanligt.

Året med kungafamiljen sänds 22 december kl 20.00 i SVT1.

Foto: TT, SVT.