Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Madeleines gravidavslöjande

31 maj, 2020, 09:00 
Chris O’Neill och prinsessan Madeleine.
”Inga av mina graviditeter har varit planerade” säger prinsessan Madeleine – och bakom hennes senaste gravidavslöjande döljer sig ett drama.
Annons
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!Brand logo
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!

 

– Inga av mina graviditeter har varit planerade!

Det oväntade beskedet kommer från prinsessan Madeleine själv. Och det visar sig att hennes senaste gravidavslöjande resulterade i ett familjedrama.

Det här var på Chris födelsdag. Han fyllde 43 – och han skulle få en hund.

– Jag hade fixat med kenneln och visste när valpen skulle komma och allt var planerat. Och så fick han ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!” berättar Madeleine i den stora intervjun i Mama.

– Men sen två veckor senare fick jag komma tillbaka till honom och säga ”du, jag vet inte om det är så bra idé att vi skaffar en hundvalp…” för då var jag gravid.

Gravidskvallret om prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine i Florida
Madeleine och Chris med sina barn. I dag har de äntligen fått sin hund, valpen Teddy.

Och ytterligare två månader, den 27 augusti 2017, senare exploderade gravidbomben, även officiellt. Hovet tvingades gå ut på sönagskvällen och avslöja graviditeten akut, eftersom nyheten redan hade börjat läcka ut: Prinsessan Madeleine hade träffat sina vänner vid en brunch på på Hotel Diplomat i Stockholm och berättat att hon väntade barn. Vilket snappades upp av ett ett par andra som satt vid bordet intill, och sedan var skvallret i gång…

Annons

Och allt detta resulterade i lilla prinsessan Adrienne. Hon kom till världen den 2 mars 2018, och så här ser hon ut på prinsessan Madeleines nya bild:

Prinsessan Madeleines nya bild på prinsessan Adrienne
Det var Mors dag i USA i helgen och prinsessan Madeleine firade med den här fina bilden på prinsessan Adrienne, 2.

Men det var inte precis mindre dramatiskt när prinsessan Madeleine väntade prins Nicolas. Då bodde familjen i New York, men var på väg att flytta. Och det var total överraskning – igen:

– Att jag väntade Nicolas kom som en chock! Jag var redan inne i tredje månaden, jag visste ingenting, berättar prinsessan Madeleine i Mama-intervjun.

– Vi skulle flytta från New York och jag var så trött, men jag tänkte att det är säkert för att jag håller på och packar och det var så mycket med flytten. Men då var jag ju gravid. Jag tror jag var i trettonde veckan när jag fick reda på det.

Annons

Lagom till Nobelfesten var familjen hemma i Stockholm igen…och prinsessan Madeleine frasade in i sin puderrosa Nobelklänning från Fadi el Khoury. Det speciella med den var att den var broderad med 15 kilo glaspärlor…och att den dolde en hemlighet. Javisst, Madeleine var gravid igen!

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2014
Prinsessan Madeleine på Nobelfesten 2014. Ingen visste att hon var gravid med prins Nicolas…

Babynyheten kom tio dagar senare, i en mycket glad hovkommuniké – och för att undvika spekulationer. Prinsessan Madeleine skulle vara med vid Svenska Akademiens högtidssammankomst dagen därpå, och det började helt enkelt att synas. Nyheten togs emot med stor glädje, men det väckte också det en del uppmärksamhet att det skulle bli så tätt mellan barnen, prinsessan Leonore hade ju inte ens hunnit fylla ett.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill på Svenska Akadmiens högtidssammankomst 2014.
Prinsessan Madeleine, dagen efter babyavslöjande nummer 2.

Hovet var dock lite lagom luddiga kring när baby nummer två – som ju var prins Nicolas – skulle komma till världen. De nöjde sig med att säga att det handlade om sommaren 2015. Och sen vet vi ju alla hur det gick – det vara nära att baby Nicolas gjorde entré mitt under prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

Prinsessan Madeleine höggravid på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.
Tre dagar senare föddes prins Nicolas.

För Mama berättar prinsessan Madeleine att hon hade BB-väskan med sig till slottet – värkarna hade börjat och hon var redan öppen 3 centimeter:

Annons

– Så jag satt där i kyrkan och tänkte ”Bara. Inte. Vattnet. Går”, i hela munderingen. Vad GÖR jag om vattnet går, sitter jag kvar? Ska jag ställa mig upp – vad gör man? Jag var jättenervös men Nicolas väntade lite med att komma ut. Det här var på fredagen, sen lördagen, han gav mig söndagen att vila på och sen på måndagen åkte vi in.

Babybeskedet från prinsessan Madeleine

Men babyavslöjande nummer ett då? Ja då handlade det också mycket om tidpunkten. För det hade bara hunnit gå 12 veckor efter bröllopet – en tisdagsmorgon i början av september 2013 – när lyckobeskedet kom.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill väntade sitt första barn, prinsessan Leonore. Och det var Madeleine själv som släppte nyhetsbomben på Facebook: ”Chris och jag är överlyckliga, vi väntar barn i början av mars!” Men sedan gjorde ju prinsessan Leonore entré redan den 20 februari 2014, på privatsjukhuset New York Presbytarian Hospital, och det viskades en del bakom kulisserna, med glimten i öget: När blev prinsessan Madeleine egentligen gravid? Var det före eller efter bröllopet?

Prinsessan Estelle 2014 med sin nyfödda kusin prinsessan Leonore.
2014: Prinsessan Estelle med sin nyfödda kusin prinsessan Leonore.

Men allt detta blåste bort när Chris sedan stod där och var helt yr av lycka, och visade upp Leonores pyttelilla fotavtryck på sin arm.

Chris O'Neill jublar över prinsessan Leonores födelse 2014.
Chris visade fotavtrycket! Och sa glatt att han skulle gå hem och fira med en drink.

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna, Instagram.

Annons