Prinsessan Madeleines hemska besked – tvingas förändra sitt liv med Chris O'Neill

02 feb, 2023, 10:00 
Chris O'Neill och prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine tvingas förändra sitt liv med Chris O'Neill – här är det hemska beskedet från Florida.
Annons
3 tecken på att Madeleine kan flytta till Sverige
3 tecken på att Madeleine kan flytta till Sverige

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill lever mångas drömliv i Florida. Inget nog med att klimatet är nära nära nog paradisiskt, deras villa, belägen i området Pinecrest, rymmer sex sovrum, åtta badrum, pool – och en separat barnflygel.

Priset för det 600 kvadratmeter stora huset ska ha varit närmare 30 miljoner kronor.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill förändrar sitt liv

Men Pinecrest är inte bara en idyll. Faktum är att den senaste tidens händelser har inneburit en obehaglig påminnelse för Madeleine och Chris.

Recept.se Nyhetsbrev

När de bodde i sitt förra hus i Miami blev prinsessfamiljen utsatta för ett inbrott. Tjuvarna stal en uppsjö värdesaker, bland annat flera av Chris mest älskade samlarobjekt: exklusiva Rolexklockor.

Annons

Och även i det nuvarande området är prinsessparet knappast fredade från brott. Sedan nyåret har en brottsvåg sköljt över Pinecrest, vilket spridit skräck och oro bland de boende.

Brottsvåg skakar om Pinecrest

Om detta kan man läsa hos Miami-baserade Local 10, som bland annat intervjuat William Alger, en Pinecrest-invånare som varit med om sanslösa tio inbrott sedan han flyttade till området.

I samma artikel nämner Local 10 att flera boende i Pinecrest känt sig tvingade att vidta åtgärder. Senaste nytt är att bovarna riktat in sig på just invånarnas bilar.

"Skydd kring hemmen i Pinecrest har inte lyckats avskräcka brottslingar från att hoppa över murar och staket för att försöka stjäla bilar. Polisen arbetar med att försöka sätta dit tjuvarna, men säger nu att man märkt att de boende satsat på att försöka skydda sina tomter, utöver sina hem", skriver Local 10.

Joshua Alderman, som säljer hemskydd och alarm, har noterat att försäljningssiffrorna har gått upp i Pinecrest. Han är chockad över brottslingarnas fräckhet.

Annons

– Jag kan inte fatta att de gör samma sak om och om igen, säger Joshua.

För Madeleine och Chris, som än så länge inte fallit offer för biltjuvar, innebär detta att de måste vara extra vaksamma.

Svensk Dam har tidigare talat med Jan Kallberg, universitetslärare och säkerhetsforskare verksam i USA, om säkerhetsläget för villaägare i Florida.

– Varje fastighet som ligger utmed en gata i det allmänna vägnätet kan nås av vem som helst. Det går inte att förhindra att potentiella inbrottstjuvar kan spana ut och röra sig runt byggnaden. Inbrottsrisken finns där. Skillnaden är ett “gated community” som har in- och utpasseringskontroll av vem som kommer in i samt privat patrullering i området, sa Jan då.

– Det är svårt för patrullerande polis utmed en vanlig gatan att identifiera vad som är tjuvar eller lagligt.

Annons