Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines hyllning till Mabel

22 mar, 2016, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Vilken duo! Prinsessan Madeleine hyllar prinsessan Mabels arbete mot barnäktenskap.
Annons
Ibl-Madeleine

Prinsessan Madeleine är en flitig användare på Facebook och utöver att posta privat bilder på barnen Leonore och Nicolas använder hon kanalen för att sprida kunskap om barns rättigheter. Prinsessan arbetar ju med Childhood och hon delar flitigt information och opinionsmaterial som rör barn och ungdomars rättigheter till en trygg uppväxt.

I måndags använde Madeleine sitt konto för att uppmärksamma en annan London-prinsessa som arbetar med svåra frågor som rör barn, nämligen prinsessan Mabel av Nederländerna. Londonbaserade Mabel har i flera år arbetat med kampanjen “Girls Not brides” som arbetar mot barnäktenskap och för att flickor ska få en säker barndom.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Grattis prinsessan Mabel av Oranje-Nassau för ditt arbete att förhindra barnbrudar runt om i världen. #girlsnotbrides” skriver hon.

Ibl-Mabel

“Girls Not Brides” består av 550 organisationer från 70 länder. Mabel är initiativtagare och ordförande.

Av: Liv Sander

Bilder: Ibl.

 

Annons