Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Madeleines katastrofmiddag i New York – pinsamma fadäsen: "Var verkligen hemskt"

27 apr, 2024, 16:00 
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine var med om en riktigt pinsam situation under en välgörenhetsmiddag i New York.
Annons

Prinsessan Madeleine har alltid fått höra att hon utstrålar ett annat slags energi jämfört med sin storasyster. Kronprinsessan Victoria är varm och öppen – Madeleine är något mer reserverad.

Ibland kan detta leda till obekväma situationer i det sociala livet. Sami Sykkö, professor och modeexpert, har varit med om en sådan i Madeleines sällskap.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Prinsessan Madeleine i pinsam situation

Sami berättar om detta i podcasten Sami & Jorma, som han har med koreografen Jorma Uotinen. Han stötte på Madeleine under en välgörenhetstillställning i New York.

Annons

Bakom arrangemanget stod drottning Silvia, och hon var en älskvärd och varm värd. Men Sami fick inte samma intryck av Madeleine, som också var där.

– Madeleine såg extremt uttråkad ut. Det är inte alls så att han vill träffas och prata, säger Sami enligt den finska tidningen Ilta-Sanomat.

När Sami skulle hälsa på Madeleine hände något med honom. All hans kunskap om den kungliga etiketten var plötsligt som bortblåst.

– För första och hittills första gången i mitt liv blev jag förvirrad och glömde vad jag skulle säga. Jag kom inte ihåg titeln på något språk och jag visste inte vad jag skulle göra, så jag sträckte fram handen och sa "hej", säger Sami.

Annons

– Hon såg förvirrad ut, sträckte fram sin egen hand och sa hej. Jag fortsatte och det här var verkligen hemskt, att jag blev som fastfrusen i den situationen.

"Det var en obehaglig situation"

Det här grämde Sami under hela kvällen. Senare fattade han mod och gick fram igen. För att bryta isen och sopa över den tidigare fadäsen bjöd han Madeleine till Finland.

– Hon sa tack så mycket. Jag kunde fixa den där obehagliga situationen och det blev en seger. Sedan tog vi bilder med henne, och med drottningen.

Annons