Prinsessan Madeleines koppling till Harry och Meghan

meghan harry madeleine

Harry och Meghan lämnar den brittiska kungafamiljen och förlorar sina titlar. Paret befinner sig redan nu i Kanada och nu liknas deras "flykt" vid prinsessan Madeleines situation.

Vad har Harry och Meghan, och hela Megxit-affären, att göra med Sveriges prinsessan Madeleine? Ingenting, skulle nog många säga men faktum är att flera medier har börjat likna prins Harrys situation med Madeleines. Det är båda två kungligheter som inte riktigt har hittat sin plats i offentligheten.

Ett av Australiens största kvinnomagasin 9Honey skriver till exempel att Madeleine också tvingades fly media, år 2010, när hon bröt förlovningen med Jonas Bergström. Precis som Harry och Meghan. Då var destinationen New York och i The Big Apple kunde prinsessan leva ett mer anonymt liv och jobba med välgörenhetsorganisationen Childhood på sina egna villkor.

Prinsessan Madeleine har också byggt en egen karriär

Förra året flyttade hon och Chris till Florida och det var även där Madeleine skrev klart boken Stella och hemligheten, som hon signerade Madeleine Bernadotte istället för prinsessan Madeleine. Ett drömprojekt som kanske inte hade blivit verkligheten om prinsessan hade deltagit i det vardagliga representationsarbetet hemma i Stockholm.

Harry och Meghan vill, även de, bygga sina egna karriärer – utan apanaget. Men till skillnad från Madeleine förlorar de sina Kungliga Högheter-titlar. Det ska också sägas att Madeleine skrev sin bok i samarbete med Childhood medan hertigparet av Sussex har tagit ett tydligt kliv ut ur den brittiska kungafamiljen, vilket gör att de kan tjäna pengar på mer kommersiella projekt.

Paret av Sussex vill också att sonen Archie ska växa upp i en mer normal värld, bortom det kungliga strålkastarljuset. Och i en intervju med tidning Mama har Madeleine avslöjat att hennes barn inte vet om att de är kungliga. Det samtalet vill hon inte vänta med, förklarar prinsessan.

– Jag tänker att när tiden kommer så kommer de fråga och undra och då får man ta det då, men nu får de leva i sin lilla bubbla, i sin lilla värld utan titlar.

Foto: TT