Prinsessan Madeleines märkliga beslut med bilden: "Det är inte likt henne"

Prinsessan Madeleine

Patrik Österberg/TT
Prinsessan Madeleine har fattat ett oväntat beslut.
SE FILMEN: Madeleine, Chris och barnen tar emot granar på Kungliga slottet!
1:05

Efter reklamen: SE FILMEN: Madeleine, Chris och barnen tar emot granar på Kungliga slottet!

(1:05)

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är en viktig närvaro på Instagram och Facebook. Hennes officiella konto på Instagram har över 260 000 följare och fungerar som prinsessans kommunikationskanal i mer formella ärenden. Där marknadsför hon sina engagemang, som Childhood och Min stora dag. Men vi bjuds också på glimtar in i hennes privatliv.

Samma sak med Facebook-kontot, som har hela 869 000 följare. Det är blandning mellan jobb och familj, och föga förvånande är det det sistnämnda som väcker störst engagemang.

Prinsessan Madeleine förvånar med sin tystnad

Alla hjärtans dag 2018 fick vi en fantastisk överraskning från Madeleine. Då la hon upp en bild där prinsessan Lenore, 3, och prins Nicolas, 2, önskade allmänheten glad alla hjärtans dag. En stolt storasyster med en rosa mask höll armen om lillebror, som hade på sig hjärtformade solglasögon.

“Love” och “Be my valentine” stod det med rosa bokstäver på väggen i bakgrunden.

Men igår, då alla hjärtans dag inföll för det här året, var det knäpptyst från Madeleine. Vår mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén noterade detta och reagerade starkt. Vad har det blivit av Madeleine och hennes bilder?

– Prinsessan Madeleine är ofta noga med att uppmärksamma högtider. Särskilt när det finns tillfälle att visa svenskarna en gullig familjebild kombinerad med en trevlig hälsning från Florida. Därför var det många som undrade när Madeleine valde att låta Alla Hjärtans Dag passera utan en bild på Chris och de tre barnen. Det är inte likt prinsessan, säger Ellen och skakar på huvudet.

Nu går vi alla och väntar

Faktum är att det har gått snart två månader sedan Madeleine gav en uppdatering i sociala medier, eller i ett officiellt sammanhang.

Vi vet dock att Madeleine besökte Sverige förra veckan, för att gå på en privat begravning.

Men efter jul har det varit tyst från prinsessan. Även Madeleines kalender ekar tomt på kungahusets hemsida. Så nu går vi alla och väntar på nästa bild från Florida-prinsessan. Må den snart dimpa ner!