Prinsessan Madeleines möte med kända mediemannen

prinsessan madeleine på rivieran

Många har bilden av att våra svenska kungligheter lever i en bubbla. Avskilda från mediebruset. Men så är inte fallet. Det fick en känd medieman uppleva under en semester på rivieran.

De senaste åren har monarkin varit ett hett samtalsämne i Sveriges största podcast. Alex Schulman och Sigge Eklund är hjärnorna bakom podcasten och de har uttryckt skarp kritik mot kungafamiljen och idén om att man ärver sitt ämbete. Diskussioner som uppenbarligen har nått prinsessan Madeleine.

I ett avsnitt, som sändes den 23 augusti, beskriver Sigge Eklund ett möte med den svenska prinsessan i franska Saint-Tropez. Mötet skedde på en restaurang där Alex och Sigge satt och åt middag med sina fruar Amanda Schulman och Malin Eklund. Och både blev förvånande när Madeleine plötsligt dök upp vid deras bord. Tydligen kände hon några andra som satt vid bordet.

Träffade prinsessan Madeleine i Saint-Tropez

Sigge berättar att han blev nervös samtidigt som han försökte minnas vad de egentligen har sagt om kungafamiljen i podden.

– Mig känner hon väl inte igen men mellan dig och henne var det frostigt. Hon tittade inte åt ditt håll. Då insog jag att det har nått henne att det har sagts kritiska saker om hovet – i den här podden, säger Sigge till Alex.

alex och sigges podcast

Monarkins vara eller icke vara har ofta diskuterats i Alex och Sigges podcast. Samtal som har kommit till prinsessan Madeleines kännedom.

Alex menar dock att han inte blev upprörd över prinsessan Madeleines beteende.

– Vi har ju drivit med kungen i sju års tid, regelbundet.

I början av avsnittet berättar dessutom Alex att han har börjat vackla i frågan om monarki. Han beskriver sig förvisso som republikan. En republikan som har blivit förtjust i monarkin. Detta efter att han har träffat och pratat med kronprinsessparet på skolgården på Campus Manilla där paret Schulmans dotter är skolkamrat med prinsessan Estelle. De går dock inte i samma klass, påpekar han i podden.

Han fortsätter berätta att han har följa hovet på Instagram och lyfter fram kronprinsessan Victorias landskapsvandringar som en positiv grej som kungafamiljen gör för Sverige. Dessutom avslöjar han att Republikanska föreningen kontaktade honom för att de ville utse honom till Årets Republikan. En utmärkelse han tackade nej till då de hade kunnat bli stel stämning i skolkorridorerna.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: