Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills julplaner

prinsessan madeleines kval inför julhelgerna

Prinsessan Madeleine älskar familjehögtider och hon är otroligt mån om att barnen ska få träffa sina kusiner. Samtidigt vill hon att familjen ska rota sig i Florida. En kombination som ibland leder till att hon får ta tuffa beslut.

Soliga Miami med överdådiga juldekorationer och christmas carols eller mysiga Drottningholm i vinterskrud. Prinsessan Madeleine har ett svårt beslut att fatta. Ska familjen stanna kvar i Florida (och skapa sina egna jultraditioner) eller ska de följa kungaparets önskan och fira traditionsenligt med kungafamiljen?

Christmas carols eller Drottningholm i vinterskrud

Prinsessan Madeleines har verkligen anammat en amerikansk livsstil och leverett liv med både veranda, pool och kuddfodral i leopardmönster. Hon älskar det anonyma livet i Miami Beach och eftersom Chris har mycket lättare att sköta sitt jobb, med USA som bas, så får familjen mer tid tillsammans. När det vankas halloween klär prinsessan upp barnen Leonore, Nicolas och Adrienne i roliga halloweenkostymer och tillsammans med de andra klassmammorna har hon skapat sig ett helt nytt nätverk.

Att skapa sig ett vardagsliv, där de både talas svenska och engelska vid matbordet, har varit otroligt viktigt för Madeleine. Dessutom har både Victoria och drottning Silvia varit och hälsat på i Florida, vilket förstås betyder enormt mycket. Prinsessfamiljen har flyttat dit på obestämd tid och Madeleine vill därför att barnen ska få uppleva precis allt i det nya landet. Även om prinsessan Leonore föddes på Presbyterian Hospital i New York så var hon förstås för liten för att minnas den tiden.

Madeleine vill att kusinerna ska träffas

Prinsessan starka vilja att verkligen rota sig Florida talar förstås för att familjen stannar i landet över jul. Kanske firar de tillsammans med Eva O’Neill som kommer och hälsar på med jämna mellanrum. Hon älskar verkligen Florida-livet!

Men Madeleines hemlängtan gör sig förstås påmind ibland och den traditionsenliga julen, hemma på Drottningholm, ligger henne varmt om hjärtat. Att få träffa resten av familjen, samtidigt som barnen leker med sina kusiner, är – även det – otroligt viktigt för henne. Och kungen älskar när hela familjen är samlad inför drottningens födelsedag, den 23 december.

Foto: TT