Prinsessan Madeleines oro för Victoria – efter dramat i dag

Prinsessan Madeleines oro för Victoria – efter dramat i dag

Sådana här gånger är det nog inte lätt att bo 800 mil från familjen – prinsessan Madeleine nås ju också av information via media.
Kungafamiljens ALLA hem!
Slå på ljud

Det var tidigare i dag som en person försökte ta sig in på Haga slott, där kronprinsessan Victoria och prins Daniel bor med prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4. Något som bör ha nått prinsessan Madeleine ungefär samtidigt som hon gjorde sig redo för att följa den tv-sända Nobelceremonin hemma i Stockholm.

Hovet bekräftar en ”incident” och Säkerhetspolisen har informerats uppger Gabriel Wernstedt på Säpos presstjänst för Expressen.

Haga slott. Upplyst Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Estelle Prins Oscar Bostad

Haga slott, där en person tidigare i dag försökte ta sig igenom grindarna.

Hovets informationschef säger dock till Svensk Dam att det rör sig om en ”mycket liten incident” och att man inte bedömt det som nödvändigt att informera den övriga kungafamiljen. Uppgifterna har ändå spridits via media och sannolikt nått prinsessan Madeleine i Miami den vägen. Och att i sådana lägen befinna sig 800 mil från sin syster är nog inte lätt.

Samtidigt har alla tre kungabarnen vuxit upp med ett ständigt livvaktsskydd och med vakten på plats utanför Drottningholms slott dygnet runt. Samt förstås med insikten om att de alla befinner sig i en mycket speciell, och utsatt, position.

Kronprinsessan Victoria och säkerheten på Haga slott

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prins Oscar Prinsessan Estelle Haga slott 2020

Kronprinsessfamiljen på Haga förra helgen.

Men när det gäller dagens intermezzo vid grindarna på Haga slott så tonar hovets informationschef Margareta Thorgren alltså ner det hela och kommer med ett lugnande besked:

– Ingen har tagit sig in.

Hovet vill inte säga om kronprinsessparet och deras barn var hemma när intrångsförsöket gjordes, men konstaterar samtidigt att mycket av arbetet sker från hemmet nu under pandemin.

LÄS OCKSÅ: Nobel 2020: Kungen i SVT:s sändning – drottning Silvia är med!

LÄS OCKSÅ: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott

Foto: TT, Sara Friberg/Kungliga Hovstaterna.