Prinsessan Madeleines otroliga lyxköp: "Har svindyr smak"

Prinsessan Madeleine

Karin Törnblom/TT

Prinsessan Madeleine har nyligen visat upp ett lyxköp av Guds nåde.

Prinsessan Madeleines 5 bästa outfits
Slå på ljud

Prinsesse Madeleine älskar flärd och lyx. Det vet vi sedan tidigare – men nu har man även i utlandet fått upp ögonen för vår stilrena prinsessa.

Sajten UFO No More har nyligen listat de dyraste modeaccessoarerna som bars av världens kungligheter under 2021. Det är en tio-i-topp-ranking, och vi hittar Madeleine på plats nummer sju.

Prinsessan Madeleine med lyxköp – se det otroliga armbandet

Accessoaren i Madeleines fall är hennes älskade Cartier Love-armband, som hon bar på Solliden i somras. Det har fyra diamanter och är värt ungefär 100 000 kronor.

Armbandet har en anrik historia. Det skapades 1969 av den italiensk-amerikanske designern Aldo Cipullo och är faktiskt det mest googlade armbandet i världen.

Anledningen att armbandet kallas för Love Bracelet är för att originalet kommer med en liten skruvmejsel som man skruvar ihop och öppnar det med. Tanken är att armband och skruvmejsel ska delas upp mellan den som ger bort armbandet och den som tar emot det, som en kärleksgåva, eller som en modern variant av ett kyskhetsbälte.

"De kungliga har svindyr smak"

På listan hittar vi också kungligheter som Kate Middleton och Meghan Markle.

– Det är ingen överraskning att de kungliga har svindyr smak. Med det sagt är många av dem duktiga på att blanda dyrt med prisvärt. Speciellt Meghan Markle är känd för att också smyga in high street i mixen. Det sänder bra signaler, säger modeexperten Ida Elise Eide Einarsdóttir till norska Se og hör om listan.

– Flera av de designers som nämns på listan är favoriter hos de kungliga, som till exempel Caroline Herreras Wes Gordon som Meghan Markle valt flera gånger. Den klänningen representerar för övrigt på många sätt hennes nya stil efter att hon gick ur rollen som brittisk kunglighet för gott tillsammans med prins Harry.

LÄS MER: Så lever Madeleine & Chris i Florida – dolda traumat mitt i lyxen

LÄS MER: Chris O'Neills innersta krets – exklusiva klubben

LÄS MER: Här är prinsessan Madeleines innersta krets – vänskapen går i arv

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine