Prinsessan Madeleines panikresa till Sverige – träffar Victoria i hemlighet

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine har i all hast rest tillbaka till Sverige – och träffar kronprinsessan Victoria.

Prinsessan Madeleine var i Sverige under julen, men reste sedan hem till Florida igen. Nu kan dock Svensk Dam avslöja att hon är på svensk mark igen.

Prinsessan Madeleine har återvänt till Sverige

Madeleine är på plats i Stockholm och kommer att träffa kronprinsessan Victoria i hemlighet. De kunde inte ses i julas eftersom covid-19 spred sig i kungafamiljen.

Men Madeleine har ett annat syfte med sin resa. Det bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Vi kan bekräfta att prinsessan Madeleine är i Sverige. Hon är själv utan familjen, hon är här för en privat begravning. Hon kommer inom kort att åka tillbaka, hon bor på hovstallet, säger Margareta, som inte vill avslöja vem som gått bort.

Madeleine, Chris O'Neill och de tre barnen hann med en del under sin vistelse i Sverige under julen. De firade Silvias födelsedag på en stor fest på Drottningholm och tog emot granarna på slottet av studenterna på SLU i Uppsala.

Stora bakslaget – efter beskedet om kronprinsessan Victoria

Men så insjuknade kungaparet och kronprinsessparet i covid-19 och tvingades isolera sig. Madeleines dröm om veckor tillsammans med sin älskade familj gick i kras.

– Det här var inte alls vad prinsessan Madeleine hade planerat. Fokus under hennes vistelse i Sverige skulle ju vara att tillbringa så mycket tid som möjligt med både syskon och föräldrar. Men nu är kungaparet isolerade och det blir inga sista middagar och inget barnbarnmys, som Madeleine hade sett fram emot. Det här är också otroligt tufft för drottning Silvia som ju värnar om att ha en nära relation till Florida-barnbarn, som annars bor 800 mil bort, har Svensk Dams reporter Ellen Myrgård Lindén förklarat tidigare.