Prinsessan Madeleines planer på en ny hund

prinsessan madeleine planerar att skaffa hund

För fem år sedan fick Madeleine säga farväl till sin älskade hund, Zorro. Men hon har aldrig riktigt vant sig vid livet utan hund. Prinsessan berättar att det finns planer på en ny, fyrbent, vän. Hon har till och med besökt en kennel.

Alla som någongång har haft en hund vet att det fyrbenta vännerna är som riktiga familjemedlemmar. Vår svenska kungafamilj är riktiga hundmänniskor och prinsessan Madeleine sörjer fortfarande sin älskade Zorro.

Det var på våren, år 2006, som Madeleine fick den lilla jack russellvalpen i 24-årspresent av sin dåvarande kärlek Jonas Bergström. Och i nio år fanns han sedan vid hennes sida, i med- och motgångar. När Madeleine och Jonas bröt sin förlovning, år 2010, och prinsessan flyttade till New York var det en självklarhet för henne att ta med Zorro. Han blev den stora tryggheten med sina kloka ögon och mjuka päls.

Men för fem år sedan blev Zorro sjuk och Madeleines tvingades ta det svåra beslutet att låta honom somna in. Leonore var en liten bebis, familjen bodde i New York och plötsligt fick prinsessan gå på sina barnvagnspromenader – utan hundkoppel. Även Chris O’Neill hann skapa sig ett starkt band till Zorro. När den lille jycken behövde gå upp och kissa, i arla morgonstund, var det prinsessmaken som tog ut honom på Manhattans gator.

Prinsessan Madeleine har besökt kennel

Nu har Madeleine och Chris varit hundlösa i några år men tanken på en ny hund har förstås slagit dem. När prinsessan blev gravid med Adrienne hade hon egentligt planerat att ge Chris en hundvalp.

– Okej, Chris fyllde år och jag skulle överraska honom med att han skulle få en hundvalp. Jag hade fixat med kenneln och visste när valpen skulle komma och allt var planerat. Och så fick han ett paket med ett gosedjur som var en hund, och ett kort där det stod ”Grattis, du ska få en till ­familjemedlem”. Han blev helt kritvit i ansiktet och tappade hakan, ”Va, är du gravid igen?” och jag sa ”Neeej, det är bara en hund!”. Men sen två veckor senare fick jag komma tillbaka till honom och säga ”du, jag vet inte om det är så bra idé att vi skaffar en hundvalp…” för då var jag gravid. Med Adrienne. Och så fick jag ringa till kenneln och säga att vi får avvakta med hundvalpen, berättade Madeleine i en intervju med tidningen Mama. 

En längtan finns alltså. Både från Chris och Madeleine. Men de vill förstås vänta på rätt tidpunkt.

Foto: TT