Prinsessan Madeleines sagokalas på slottet

Vilket sagokalas Madeleine bjöd på! Se de fina bilderna på alla barnen, prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore...
Madeleine-slottet-1

Titta, så många små sessor på slottet! Prinsessan Madeleine hälsade alla välkomna och därefter bjöds det på saft, kakor och tårta. Sagokalaset hölls i spegelsalongen och Madeleine arrangerade partyt tillsammans med organisationen Min Stora Dag. Här ser vi barnen tillsammans med Tobbe Trollkarl, Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno och prinsessan Madeleine. Längst fram sitter prinsessan Leonore som var med på sagokalaset.

leonore-slottet-3

Till kungliga slottet kom 12 barn, mellan 5–8 år, från hela landet för att vara med vid sagokalaset. Prinsessan Madeleine bar sin Nobelklänning från 2015, en stålgrå klänning från Fadi el Khoury. Precis som på senaste Nobelfesten valde hon ett diadem med akvamariner. Smycket är magnifikt och kommer från kronprinsessan Margaretha. Till det bar hon serafimerordens ljusblå band, briljanterat ordenstecken och briljanterad kraschan, tillsammans med ett miniatyrporträtt av kungen inramat i briljanter.

Leonore-madeleine-slottet-2

Efter en stunds lek uppträdde Tobbe Trollkarl, därefter avrundades kalaset med fiskdamm och mera lek.

a-tobbe-sagokalas

Prinsessan Madeleine är beskyddare för Min Stora Dag, en svensk insamlingsstiftelse som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Stiftelsens vision är: ”Alla barn med svåra sjukdomar i Sverige ska få vara med om något positivt utöver det vanliga som ger kraft och självkänsla i en tung vardag.”

Madeleine-kalas-slott

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se