Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines urläckra klänning - därför känner du igen den

08 jul, 2023, 16:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733955?imageId=9733955&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Felicia Plåt
Madeleine
Madeleine och familjen var på bröllop. Foto: TT

Madeleine har verkligen "passion for fashion".

Annons

Att vara kunglighet innebär att man kommer vara med på en hel del offentliga sammankomster. Det är invigningar, prisutdelningar och andra uppdrag. Ofta är dem väldigt välklädda och vid speciella tillfällen kan de bära fantastiska klänningar, skor och tiaror.

Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victorias & Estelles äventyr • Madeleines hemliga fest – 3 kungliga snackisar från vecka 23!

Madeleines flytt till Sverige

En av våra svenska kungligheter som verkligen har modet i blodet och gärna har på sig fina klänningar är vår prinsessa Madeleine. Ända sedan hon var ung har hon bjudit på en mängs ikoniska looks.

Tidigare i år kom nyheterna att Madeleine och familjen kommer att flytta tillbaka till Sverige efter flera år i Florida, USA. Det var många som blev överlyckliga och vi fick se paret i Sverige redan vid nationaldagsfirandet.

Annons

Enligt den kungliga kalendern kommer de även att närvara vid storasyster Victorias födelsedagsfirande på Öland. Här kommer förhoppningsvis Madeleine att bjuda på nya looks vi sent kommer att glömma.

Madeleine och Chris på bröllop

Men bara för några dagar sedan visade hon upp sig i en vacker utstyrsel. Innan firandet på Öland befann sig nämligen Madeleine i England tillsammans med Chris och barnen för att närvara vid Chris systerdotters, Celina d'Abos, bröllop. Ceremonien hölls i Cambridgeshire i Storbritannien under lördagen, 3 juli.

På bilderna kan man se en massa välklädda gäster i olika färgglada klänningar, medan bruden lyste i sin fantastiska vita skrud.

Klädkoden för tillfället ska ha varit långklänning för kvinnor och ”Morning Suits” för män. Chris hade en riktigt tjusig frack på sig, vilken han verkligen klädde i.

Därför känner du igen klänningen

Madeleine hade en grön långklänning med fjärilar på från lyxdesignern Giambattista Valli och heter ”Women’s Green Garden Butterfly-print Tiered Silk-georgette Gown”. Men klänningen kan kännas bekant - vilket inte är så konstigt då hon burit den vid ett tidigare tillfälle. Nämligen under Polarpris-galan 2018.

Madeleine på Polarpriset
Här bär Madeleine klänningen på Polarpriset 2018.

Detta visa inte bara på att prinsessan har "passion for fashion" utan även ett miljötänk då hon återanvänder sina vackra plagg. Nu ser vi fram emot vad hon har att bjuda på under födelsedagsfirandet på Öland.

Annons