Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Madeleines vilda partyliv – Silvias ilska efter dotterns eskapader

18 nov, 2023, 15:00 
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine

Drottning Silvia uppskattade inte att få höra detta om prinsessan Madeleine.

Annons

Vi känner prinsessan Madeleine som en professionell yrkeskvinna och en mycket närvarande trebarnsmamma. Men är verkligen det hela bilden? Det har också funnits uppgifter som pekat åt ett helt annat håll – vittnesmål som skakat om hovet.

Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Madeleine och Chris smått desperata”

Prinsessan Madeleines vilda partyliv på krogarna

När hon bodde i Sverige var Madeleine en av de mer skandalomsusade medlemmarna av kungafamiljen. Hon fick epitetet "partyprinsessan" av kvällstidningarna – som regelbundet bjöd på rapporter från Madeleines uteliv på Stureplan.

Som i den här Aftonbladet-artikeln:

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
Silvia hade en del åsikter...

"Tonårstrion Madeleine, Natalie Rosta och 'Lussan' Gottlieb glider förbi köerna på inneställena. De festar och har kul. Hälsar, skålar och dansar. Och prinsessan spottar inte i glaset", kan man läsa i artikeln.

Annons

I samma text uttalar sig en då 26-årig man som träffat på Madeleine ute.

– Det var vid ett-tiden på natten på nätsajten Yo-Sthlms fest på Sturecompagniet för två månader sedan. Jag stod i baren tillsammans med två kompisar när jag såg henne. Hon stod ett par meter bort tillsammans med en tjej och två killkompisar och var på strålande humör, skrattade och så, säger mannen i artikeln.

– Man kollade lite extra, hon är ju vacker. Men sedan pratade jag vidare med mina kompisar. Då, helt plötsligt, märker jag att hon står en halv meter framför mig och dansar och åmar sig. Samtidigt rör hon sig baklänges tills hon är alldeles intill och trycker sin stjärt mot mig. Sedan gick hon tillbaka till sina kompisar igen.

Silvias ilska – reagerade på nyheterna

Någon som inte uppskattade att få läsa detta om sin dotter i tidningarna var drottning Silvia. I Johan T. Lindwalls bok Madeleine – prinsessan privat

“Silvia insåg att det här var allt annat än bra. Det var verkligen inte den typ av reklam som kungahuset behövde. Fortsatte det så kunde det vara förödande. Silvia satt vid ett flertal tillfällen ner och pratade allvar med Madeleine och förklarade att hon var tvungen att vara mer diskret om hon skulle vara ute i nattlivet. Men Madeleine förstod överhuvudtaget inte vad mamma menade. Hon kunde absolut inte se vad hon gjorde för skada om hon bara var ute och hade lite roligt.” Excerpt From Madeleine Johan T Lindwall This material may be protected by copyright.

Annons