Prinsessan Margarethas beslut – därför säger hon nej!

Prinsessan Margaretha har fattat ett beslut.Beskedet är tydligt och klart.

Prinsessan Margaretha lever numera ett anonymt och stillsamt liv i England. Hon har inte haft några andra prinsessuppdrag än den årliga invigningen av Svenska kyrkans julbasar i London – och det har hon de senaste åren tackat nej till.

I byn Oxfordshire är det bara de närmaste grannarna som känner till att hon är prinsessa. De boende vittnar om att hon är trevlig, men gärna håller sig för sig själv.

Prinsessan Margaretha säger nej

Prinsessan Margaretha är tydlig med sitt beslut.

Prinsessan Margaretha är tydlig med sitt beslut.

Det blev Expressen varse om när de försökte få sig en pratstund med Margaretha i byn. Då kom prinsessan med ett klart besked.

– Jag har aldrig ställt upp på någon intervju. Och det kommer jag inte göra heller, sa hon då.

“Har aldrig sett henne”

När Expressen var i besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.

– Vi i byn känner ju varandra eftersom det är så litet och alla ses på puben ibland. Men jag har aldrig sett prinsessan där.

Bara för att Margaretha håller en låg profil vore det fel att avfärda henne som sur och tvär. Kungaexperten Barbro Hultman sa följande i en intervju med Expressen.

– Många har alltid trott att det var så sorgligt kring Margaretha och att hon var äldre och förstod mer när deras pappa dog. Men det är helt fel att hon ska vara blyg och inte vågar någonting. Hon är i själva verket pratsam och den som bubblar mest av syskonen, säger Hultman.