Prinsessan Margarethas pengakris – tvingades till panikbeslut

kungens oro för prinsessan margaretha

Prinsessan Margaretha stod plötsligt inför en ekonomisk härdsmälta.Då tvingades hon till ett mycket svårt beslut.

Prinsessan Margaretha är bosatt utanför Chipping Norton i Oxfordshire i England. Hon bor ensam på godset sedan maken John Ambler dog 2008.

Hennes liv är anonymt och stillsamt. Hon har inte haft några andra prinsessuppdrag än den årliga invigningen av Svenska kyrkans julbasar i London – och det har hon de senaste åren tackat nej till.

Prinsessan Margaretha – så lever hon i England

kungens oro för prinsessan margaretha

Kungen har hjälpt sin syster!

I Oxfordshire är det bara de närmaste grannarna som känner till att hon är prinsessa. De boende vittnar om att hon är trevlig, men gärna håller sig för sig själv.

När Expressen var i besök i Oxfordshire för några år sedan fick de sig en pratstund med Margarethas granne John Pritchard.

– Hon är ofta ute och promenerar så vi brukar stöta på varandra. Jag känner henne inte jätteväl, men hon är alltid väldigt trevlig och pratig när vi ses, sa John då.

– Vi i byn känner ju varandra eftersom det är så litet och alla ses på puben ibland. Men jag har aldrig sett prinsessan där.

Tidigare bodde Margaretha på flotta Chippinghurst Manor tillsammans med John. Men 1994 gick makens åkeriföretag i konkurs och parets finanser var plötsligt körda i botten. De tvingades flytta från huset och Margaretha hamnade i mer ödmjuka boningar i Chipping Norton.

 

LÄS OCKSÅ: Kungens oväntade ord om svärdottern Sofia – inför alla

“Haft några svåra år”

Sedan dess ser vi sällan Margaretha i Sverige. Hon var på kungabarnens bröllop och flögs till Stockholm på sin 80-årsdag. I övrigt är hon den överlägset mest privata Hagasessan.

Det har skrivits en del om Margarethas ekonomiska situation. Daily Mirror häpnade när de upptäckte att hon reste med lågprisbolaget Ryanair.

– Kungen har gått in när hon haft några svåra år. Han lät henne bo på Drottningholm. Hon har haft en liten lya där. Kungen är den som tar hand om sin familj, han lämnar inte systrarna i sticket, har journalisten och kungaexperten Barbro Hultman berättat för Expressen.

 

LÄS OCKSÅ: Kungens hemlighet avslöjad i tv-program – ville inte visa det