Prinsessan Marie och pojkarna i flygdrama i snöstormen

Prinsessan Marie och småprinsarna hamnade mitt i ett flygdrama på flygplatsen i Köpenhamn, mitt under värsta snöstormen. Medan snön vräkte ner och det var dags att gå ner för landning ville framhjulet plötsligt inte fällas ut!

Det var när planet som prinsessan Marie, Nikolai, Felix og lille Henrik färdades i skulle landa i snöstormen, som dramatik uppstod – det  främre landningshjulet gick inte att fälla ut. Många katastroftankar måste ha snurrat förbi i Maries huvud när hon blev vittne till hur piloten kämpade.

Snön vräkte ner

Marie och pojkarna var på väg till Köpenhamn från Sönderborg, eftersom Marie skulle gå på bal med Folketingets medlemmar. Den korta flygturen i sig avlöpte problemfritt men det var vid landningen som problemet var ett faktum. Snön vräkte ner över Köpenhamn och det främre landningshjulet hade låst sig och ville bara inte fällas ut. Marie och sönerna hamnade skräckslagna mitt i dramat.

Nere på marken slogs det genast larm och ambulanser, brandkårsverktyg och akutläkarbil skickades till platsen, skriver danska Billedbladet.

Till slut lyckades piloten manuellt få ut hjulet, till de 43 passageranas stora lättnad. Och landningen kunde äntligen genomföras. Innan flygplanet tömdes på folk hade piloten en pratstund med passagerarna och efter det kunde prinsessan Marie och de tre prinsarna fortsätta resan i bil till Amalienborg.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT