Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prinsessan Marie om livet i Paris med Joachim

flytten till paris prinsessan marie

Prinsessan Marie har äntligen återvänt till Paris. Hon har saknat sina franska släktingar under flera års tid och var därför överlycklig när flyttplanerna gick i lås, tidigare i våras. Men det nya livet blev inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Tidigare i år tog prins Joachim och prinsessan Mariemed sig barnen och flyttade till Paris. Prinsparet har valt att lämna Danmark för att Joachim ska kunna gå en kvalificerad militär ledarskapsutbildning samtidigt som barnen, prins Henrik och prinsessan Athena, får testa på att gå två terminer i en skola utomlands.

Henrik och Athena saknar dina vänner i Danmark

Men den som var allra lyckligast över flytten var förstås Marie. Hon är ju född och uppvuxen i Frankrike och har längtat tillbaka till hemlandet under flera års tid. Men nu när familjen har hunnit installera sig har prinsessan upptäckt vissa nackdelar med flytten. Det berättar hon i en intervju med Se och Hör Danmark.

prinsessan marie prins joachim paris

Inte bara fördelar med prinsfamiljens nya liv i Paris.

Till skillnad från Joachim, som har fullt upp med sina studier, så har prinsessan Marie själv inte hittat någonting att lägga sin tid på. I intervjun berättar hon dessutom att Henrik och Athena saknar sina vänner i Danmark.

Prinsessan Marie är ensam mycket

– Det är lite hårt. Prins Joachim arbetar väldigt, väldigt mycket, säger prinsessan.

Däremot har barnen blivit bättre på att tala franska vilket förstås är positiv eftersom de har många släktingar i Frankrike.

Men någonting säger oss att prinsfamiljen kommer att vara rätt redo att återvända till Danmark när Joachim har klarat av sin utbildning.

– Man saknar alltid något från ett land när man befinner sig i ett annat.

Foto: TT