Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nu är flytten här! Prinsessan Maries första franska uppdrag

01 apr, 2019, 10:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
prinsessan marie
Nu har prinsessan Marie börjat arbeta för fullt i Frankrike. Häromdagen fick hon den stora äran att inviga varuhuset Galeries Lafayette.
Annons

På Avenue Champs-Elysées i Paris ligger det berömda varuhuset Galeries Lafayette i en klassisk art-deco byggnad från 1927. Det har nu byggts om till ett modernt shoppingcenter av den danska arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.

För några dagar sedan invigdes det nybyggda varuhuset i centrala Paris av prinsessan Marie som numera bor och arbetar i Frankrike tillsammans med sin make prins Joachim och parets två gemensamma barn.

Visades runt i varuhuset

Prinsessan Marie, för dagen klädd i en benvit kappa och en lila blommig omlottklänning med blommor, fick äran att inviga den nyrenoverade byggnaden. Hon visades sedan runt i varuhuset av Paris borgmästare Anne Hidalgo.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Som vi tidigare berättat har ju prinsparet nu lämnat sitt hem Danmark. Tillsammans med barnen prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, har familjen för en tid sedan packat väskorna och rest från Danmark för ett nytt liv i Frankrike.

Annons

Joachim på utbildning

Enligt hovets pressmeddelande ska Joachim gå en kvalificerad militär ledarskapsutbildning fram till sommaren 2020. Han ska då utbildas på Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) och på Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN). Familjen blir alltså borta nästan ett helt år.

– Utbildningen pågår sex dagar i veckan under nästan ett års tid. Därför väljer Joachim att ta med sig sin familj till Paris, berättar danska hovet.

Prinsessan Marie som själv är född i Frankrike, närmare bestämt just i huvudstaden Paris, är denna flytt givetvis väldigt intressant, nu får hon visa barnen sitt hemland på ett helt nytt sätt.

– Det blir en spännande utmaning för barnen att komma till Paris. De ser verkligen fram emot det, sa Marie i en intervju för danska Billed Bladet.

Foto: TT

Läs även:

Annons