Nu är flytten här! Prinsessan Maries första franska uppdrag

prinsessan marie

Nu har prinsessan Marie börjat arbeta för fullt i Frankrike. Häromdagen fick hon den stora äran att inviga varuhuset Galeries Lafayette.

På Avenue Champs-Elysées i Paris ligger det berömda varuhuset Galeries Lafayette i en klassisk art-deco byggnad från 1927. Det har nu byggts om till ett modernt shoppingcenter av den danska arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.

För några dagar sedan invigdes det nybyggda varuhuset i centrala Paris av prinsessan Marie som numera bor och arbetar i Frankrike tillsammans med sin make prins Joachim och parets två gemensamma barn.

Visades runt i varuhuset

Prinsessan Marie, för dagen klädd i en benvit kappa och en lila blommig omlottklänning med blommor, fick äran att inviga den nyrenoverade byggnaden. Hon visades sedan runt i varuhuset av Paris borgmästare Anne Hidalgo.

Som vi tidigare berättat har ju prinsparet nu lämnat sitt hem Danmark. Tillsammans med barnen prins Henrik, 9, och prinsessan Athena, 7, har familjen för en tid sedan packat väskorna och rest från Danmark för ett nytt liv i Frankrike.

Joachim på utbildning

Enligt hovets pressmeddelande ska Joachim gå en kvalificerad militär ledarskapsutbildning fram till sommaren 2020. Han ska då utbildas på Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) och på Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN). Familjen blir alltså borta nästan ett helt år.

– Utbildningen pågår sex dagar i veckan under nästan ett års tid. Därför väljer Joachim att ta med sig sin familj till Paris, berättar danska hovet.

Prinsessan Marie som själv är född i Frankrike, närmare bestämt just i huvudstaden Paris, är denna flytt givetvis väldigt intressant, nu får hon visa barnen sitt hemland på ett helt nytt sätt.

– Det blir en spännande utmaning för barnen att komma till Paris. De ser verkligen fram emot det, sa Marie i en intervju för danska Billed Bladet.

Foto: TT

Läs även:

Joachims och Maries apanage-val i Frankrike delar danskarna

Just nu: Joachim och Marie lämnar Danmark – hit går flytten!

7 inredningsbutiker prins Joachim och Marie inte får missa i Paris