Prinsessan Maries personliga tränare i dopingskandal

Prinsessan Maries personliga tränare Marc Skovsbøg har åkt fast för doping och sparkades från gymmet där han arbetade. Nu har även danska hovet sagt upp samarbetet med honom.

Prinsessan Marie letar nu efter en ny personlig tränare. Samarbetet med bodybuildern Marc Skovsbøg fick ett abrupt slut i går. Marc trodde in i det sista att hans dopingdom inte skulle ha dålig inverkan på prinsessan Marie.

– Jag tränar henne fortfarande och tror inte att mitt snedsteg får dåligt inflytande på henne, sade Marc Skovsbøg till Ekstrabladet.

Maries personliga tränare

Men där hade han fel. Danska hovet agerade rekordsnabbt och meddelar att Skovsbøg slutar med omedelbar verkan.

– Det faktum, att Marc Skovsbøg har använd olagliga medel gör att han inte längre är lämplig att vara personlig tränare för prinsessan Marie, säger hovets kommunikationschef Lene Balleby till Ekstrabladet.

Dopad

Marc Skovsbøg har testats positivt för dopingpreparat och säger själv:

– Det är sant att jag har testats positivt. Det fanns några saker på listan som jag inte var medveten om att jag inte kunde ta, säger Marc Skovsbøg.

Kosttillskott

Bodybuildern säger att det var kosttillskott som han hade beställt på nätet från Sverige som satte krokben för honom. Kosttillskotten innehöll illegala substanser som han inte kände till.

Bad själv om dopingtest

– Jag hade tagit något som kallas Craze och det var det som fällde mig. Och det värsta var att jag själv bad om dopingskontrollen. Jag har varit ren i tre tidigare tester och ville ha mitt fjärde. Så jag bad dem att testa mig. Det var det som var så dumt, säger Marc Skovsbøg till Ekstrabladet.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: All over press, Faksimil Ekstrabladet