Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Märtha Louise förföljd – stalker tog sig in i hemmet

21 sep, 2021, 17:30 
AvIndra Nordemar

Prinsessan Märtha Louise har haft många beundrare genom åren, men alla har inte varit friska. Nu rapporterar norska Se og Hør om en incident då en man förföljt prinsessan in i hennes hem.

Annons
Allt om Norges kungahus!Brand logo
Allt om Norges kungahus!

Prinsessan Märtha Louise har under stora delar av sitt liv blivit utsatt för olika män som förföljer henne. Det har rört sig om de som varit totalt förälskade i henne men också sådana som lidit av psykiska problem och bland annat trott att de tillhör den norska kungafamiljen.

Trots besöksförbud och poliseskort har flera av männen lyckats komma i kontakt med Märtha Louise. Nu rapporterar norska tidningen Se og Hør att en av männen lyckats ta sig in i kungafamiljens hem.

"Se og Hør kan nu avslöja att en av männen som varit intressant för polisen under en längre tid lyckats ta sig in i fastigheten. Han sägs ha gått in i huset till prinsessan Märtha och barnen i Lommedalen när mörkret slagit till - en fredagskväll 2018."

Man tog sig in i prinsessan Märtha-Louises hem

Enligt en pålitlig källa till tidningen ska mannen i 70-årsåldern ha lyckats köra in på gården efter att någon i kungahuset öppnat grindarna av misstag. När han sedan tagit sig in i bostaden upptäcktes han snabbt och inkräktaren brottades ner. Ingen kom till skada.

Annons

"Stalkern" har haft besöksförbud från familjen i flera år men trots det skickat både brev och blommor, samt setts luska runt slottsbyggnaden i Oslo.

Prinsessans förföljares försvar: "Tillhör kungafamiljen"

I en dom från Oslos tingsrätt anges det att mannen varit psykotisk vid ett tidigare tillfälle då han bröt besöksförbudet, och därför las fallet ner och mannen gick fri.

"I rätten berättade mannen att han skulle fortsätta skicka blommor och brev, eftersom han påstår att han tillhör kungafamiljen och därmed är undantagen från besöksförbudet!", skriver Se og Hør.

Foto: TT

Annons