Prinsessan Märtha Louise har förlorat hela sin förmögenhet

Prinsessan Märtha Louise har förlorat hela sin förmögenhet

Prinsessan Märtha Louise har förlorat nästan fem miljoner kronor i förmögenhet på två år. Norge skakas av siffrorna.
Märtha Louise & Schaman Durek – en kärlekssaga
Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise vållar ständigt rubriker i Norge. Inte minst för sitt förhållande med den excentriske Durek Verrett, stjärnornas schaman i Hollywood.

Men nu är det hennes privatekonomi som hamnat i fokus och som faktiskt diskuterats en längre tid. Enligt norska Se og hör har Märtha Louises intäkter nämligen stadigt minskat de senaste åren.

2017 drog hon in 1,87 miljoner norska kronor, följande år 600 000. I fjol, alltså 2019, ökade intäkten något till 733 000 kronor – men hennes registrerade förmögenhet ligger i gengäld på noll kronor.

Prinsessan Märtha Louise i tung situation – miljonerna är borta

Det här är anmärkningsvärt, eftersom den så sent som 2017 noterades på 4,9 miljoner norska kronor. Många är överraskade, däribland Se og hörs kungaexpert Anders Johan Stavseng.

– Prinsessan Märtha Louise har använt upp hela förmögenheten. De nya siffrorna visar på noll kronor, något som vanligtvis betyder att man har mer skuld än pengar på banken, säger Anders.

– Det var ett tuff fjolår för Märtha Louise, som länge försökte sälja Bloksberg på Hankö. Nu har egendomen äntligen blivit såld, långt under det förväntade priset. Men miljonerna hamnar inte nödvändigtvis på Märthas konto, eftersom banken på förhand hade betydande pant i egendomen.

Märtha Louise fick kämpa för att sälja Bloksberg

Sommarhuset Bloksberg hade tillhört den norska kungafamiljen i över 70 år. Märtha Louise fick verkligen kämpa för att få det sålt. Först efter en prissänkning på tio miljoner norska kronor, från 35 miljoner till 25 miljoner, lyckades man hitta en köpare. Då hade huset legat på marknaden i två år.

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett gick i maj 2019 ut och berättade för första gången offentligt om sitt förhållande. Deras relation har blivit rejält omskriven – och vållat ett par saftiga skandaler.

LÄS MER: Paret Westlings relation till kungafamiljen – så är den egentligen

LÄS MER: Daniels okända syster – Anna Westlings liv i de dolda