Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Märtha Louise i sorg – drabbad på sin födelsedag

22 sep, 2021, 04:00 
Prinsessan Märtha Louise
Prinsessan Märtha Louise får fira födelsedagen med en stor sorg i bakgrunden.
Annons
Hör hela Ari Behns dotters gripande farvälBrand logo
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl

Ari Behn lämnade oss på juldagen 2019. Då, mitt i högtidsfirandet, kom beskedet att författaren och konstnären, prinsessan Märtha Louises exmake, tagit sitt liv, 47 år gammal. Kvar var Märtha Louise och döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah, med en enorm sorg.

Prinsessan Märtha Louise fyller år – men bär på sorg

Och vid varje stor högtid, där Ari brukade vara med och fira, blir familjen påminda om vad de mist. Så var det vid julen 2020.

"En av de viktigaste sakerna vi har upptäckt om att vara en familj i sorg efter att Ari, pappan till mina underbara barn, tog livet av sig på juldagen för ett år sedan, har varit att man ska välkomna kärlek, lycka, roliga upptåg och lekar och låta det gå i samklang med sorgen du känner. Om man kan jämför att sörja och sjunka in i sorgen med att andas ut, så är så lycka, kärlek, att omfamna julstämningen, det är att andas in. Och vi vet ju, att andas man bara ut, då dör man. Och andas man bara in, då dör man också. Så vi behöver balansen mellan de tu och det är viktigt att vi måste få ta en paus från vemodet, från sorgen, tårarna och mörkret, utan att skämmas eller känna dåligt samvete", skrev Märtha Louise i ett öppenhjärtigt Instagram-inlägg i fjol.

Annons

Idag väntar ännu en stor dag. Märtha Louise fyller 50 – en monumental milstolpe i en människas liv. På Instagram kunde man igår se att prinsessan var spänd inför datumet.

Hon la upp en bild från en härlig tripp i de norska fjällen vid Sikkisdalen.

"Vilket underbart sätt att ladda batterierna inför min STORA dag. Andas, känner efter, känner sambanden", skriver Märtha Louise.

Men trots att Märtha Louise ler brett på bilden, så vet vi alla vad som finns bakom leendet. En stor sorg, som hon och döttrarna kommer att få leva med livet ut.

Annons