Prinsessan Märtha Louise lägger ner sin änglaskola

Hon säger sig kunna prata med både änglar och hästar – Norges alternativa prinsessa Märtha Louise har alltid gått sin egen väg. Nu lägger hon ner sin hårt kritiserade änglaskola.

Prinsessan Märtha Louise av Norge har fått mycket kritik för sin ”änglaskola” Soulspring. Nu lägger hon ner verksamheten.

”Den magiska resan med Soulspring kommer ta slut i juni 2019”, skriver prinsessan på sitt Instagram-konto.

Märtha Louise med samarbetspartnern och vännen Elisabeth Nordeng.

Märtha Louise med samarbetspartnern och vännen Elisabeth Nordeng.

Den så kallade änglaskolan har genom åren fått stor uppmärksamhet och en hel del kritik. Det var för elva år sedan, 2007, som prinsessan Märtha Louise startade skolan tillsammans med samarbetspartnern och vännen Elisabeth Nordeng, då under namnet ”Astarte Inspiration”. Här har de två kompanjonerna hållit diverse olika kurser på temat andlighet. Benämningen ”änglaskola” kommer sig av att prinsessan säger sig kunna prata med änglar och även har hållit kurser i hur man kommunicerar med sin egen skyddsängel.

LÄS MER: Märtha Louise talade om änglar på scen

 

Men nu läggs skolan alltså ner. ”Den magiska resan med Soulspring kommer till sitt slut i juni 2019. Jag känner mig så tacksam över att  ha varit en del av det här fantastiska projektet tillsammans med Elisabeth Nordeng”, skriver Märtha Louise på sin Instagram.

Skälet till deras beslut framgår inte, men kanske har all kritik de fått på grund av skolan spelat in. Att utbilda sig på Soul spring kostade vid starten cirka 25 000 kronor per år, och föreningen för mental hälsa i Norge kallade verksamheten för ”rent svindleri”. Kritikstormen i samband med uppstarten ledde till att prinsessan Märtha Louise sjukskrev sig i två veckor.

– Det pendlade mellan att jag kände att jag gjorde något helt galet och något helt rätt. Konflikten varade så lång tid, det var långdraget och jag tyckte att det var jobbigt, berättade prinsessan då i Verdens gang.

Men någon fnurra på tråden handlar det inte om; prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng planerar redan för ett fortsatt samarbete. Parallellt med nedläggningen nästa höst planerar de nya projekt, bland annat ska de hålla kurser i högsensitivitet och skriva en bok om högkänsliga barn. Bägge anser sig vara ”högsensitiva”, och för ett år sedan gav de ut boken ”Född sensitiv – Våra berättelser”.

LÄS MER: Eleverna överger prinsessan Märtha Louises änglaskola

FOTO: Stella, IBL, Instagram