Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Märtha Louise lurad av falsk prinsessan Birgitta

29 mar, 2021, 12:00 
Prinsessan Birgitta
Prinsessan har blivit lurad av en falsk prinsessan Birgitta – en riktig bluffmakare.
Annons
Så lever prinsessan Birgitta i dagBrand logo
Så lever prinsessan Birgitta i dag

Prinsessan Birgitta är ingen stor älskare av den moderna teknologin. Att hon skulle dyka upp på Instagram med ett eget konto var en högoddsare.

Faktum är att det är alldeles för bra för att vara sant. Instagram-kontot "Birgitta Bernadotte" är en bluff – och nu har personen bakom lyckats lura en kunglighet.

Prinsessan Birgitta indragen i stor bluff

När man går in på Instagram ser man nämligen att norska prinsessan Märtha Louise har börjat följa kontot, i tron att det är den riktiga Birgitta som roddar det.

Prinsessan Märtha Louise

Men Svensk Dam har fått det bekräftat att det inte är den riktiga Birgitta som ansvarar för profilen. Från ingen mindre än prinsessan själv.

– Nej, absolut inte. Sånt håller jag inte på med, sa Birgitta bestämt när Svensk Dam ringde upp henne i höstas.

Annons

Kontot har skrivit flera kommentarer på prinsessan Madeleines bilder.

"Grattis på födelsedagen min kära storbrordotter, vi älskar dig", skrev personene tidigare i år.

Samma konto var framme när Madeleine och familjen firade Halloween.

"Glad och säker halloween min kära brorsdotter", skrev "Birgitta" då.

"Otroligt viktigt för henne"

Så någon har alltså skapat en falsk profil i Birgittas namn. Varför är svårt att svara på. Men faktum är att detta är vardagsmat för offentliga personer. Åtskilliga kändisar råkar ut för falska konton och profiler i deras namn på olika sociala medier. Stackars Birgitta är alltså inte det enda offret.

Men det finns också exempel på kungligheter och kändisar som har hemliga, privata konton. Prinsessan Madeleine har ett sådant: "Leni82". Det får bara hennes allra närmaste följa.

– Prinsessan Madeleines privata Instagram-konto är otroligt viktigt för henne – och för kungaparet och hennes nära vänner i Sverige. På det här kontot kan hon publicera lite mer privata bilder på barnen. Mycket för att mormor och morfar ska få följa deras upptåg och utflykter i Florida, har Svensk Dam-reportern Ellen Myrgård Lindén förklarat tidigare.

Annons