Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Märtha Louise öppnade utställningen Ups & Downs

23 mar, 2012, 08:41 
Agneta Nisbeth
Annons

Prinsessan Märtha Louise var med under onsdagen och öppnade en konstutställning med verk gjorda av barn med Downs syndrom.

Den 21 mars är det den internationella Downs syndrom-dagen och prinsessan Märtha Louise befann sig då i Sandvika för att öppna uställningen Ups & Downs.

Konstverk av barn

Uställningen, som bestod av konstverk gjorda av barn med Downs syndrom, var arrangerad av föräldraföreningen Ups & Downs Baerum och är en organisation för familjer och barn med just Downs syndrom.

Annons

Picasso-tema

18 barn och ungdomar hade skapat konstverken efter att ha deltagit på en konstkurs med temat Picasso där de skulle göra självporträtt och Kurt Schwitters med landskap.

Märtha Louise fond 40 år

Tack vare Märtha Louise fond, som i år firar 40 år, stöttar de Ups & Downs och andra organisationer som arbetar med funktionshindrade barn och anordnar aktiviteter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Eveline Eriksson

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons