Prinsessan Märtha Louise rasar mot hur hon behandlas: "Jag blir så upprörd"

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise ryter ifrån mot hur hon behandlas.

Slå på ljud

Prinsessan Märtha Louise förkroppsligar begreppet "en fri själ". Hon gör som hon känner för, oavsett omgivningens förväntningar.

Och de där förväntningarna hänger ofta ihop med åldern. I september fyller Märtha Louise 50 – en milstolpe i varenda människas liv.

Prinsessan Märtha Louise ryter ifrån mot hur hon behandlas

Märtha Louise upplever att det är mycket skam kopplat till kvinnors åldrande. I en ny intervju med VG gör prinsessan sitt för att få bort tabut.

– Kvinnor i klimakterieåldern kan bli jätteaggressiva, vi sover mer och kan bli mer deprimerade. Många skäms för att bli äldre och för allt som händer med kroppen. Bara för att vi inte kan få barn längre, så tror vi att vi inte behövs längre, säger Märtha Louise till VG.

– Allt vi kvinnor går igenom är skambelagt. Tänk så mycket bättre vi hade kunnat ha det om vi pratade om vad man kan göra med till exempel kosthållning och vilka andra möjligheter som finns. Här har man ett stort jobb att göra för att många ska få ett bättre liv.

Märtha Louise, som är en person med enormt patos, brinner verkligen för frågan.

– Jag blir så upprörd, både på mina egna och alla andras vägnar. Jag känner, vad håller vi på med? Det är ju så viktig kunskap och det gäller alla kvinnor. Ändå pratas det inte om det, säger hon.

Nämner Durek Verrett

Någon som definitivt stöttar Märtha Louise är pojkvännen Durek Verrett. Kolla bara på vad han skrev under en av bilderna som Märtha Louise nyligen la ut på sitt Instagram-konto.

"Vilken vacker kvinna jag får tillbringa mitt liv med. Jag kunde inte vara lyckligare över att få vara din man, min älskade. Älskar dig! Du är min måne och mina stjärnor", skriver Durek.

Och kärleken är ömsedig.

– Att ha en partner som förstår alla humörsvängningar, alla behöv, och att det sker en massa med kroppen, det är viktig, säger Märtha Louise.

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”