Prinsessan Märtha Louise utskämd av pojkvännen Durek Verrett – tvingas radera inlägg

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Prinsessan Märtha Louise har återigen blivit utskämd av pojkvännen Durek Verrett.

Slå på ljud

Durek Verrett har skapat skandal på skandal med sina uttalanden. Han är en kontroversiell man – och lika kontroversiell är hans verksamhet som utövande schaman av sjätte generationen.

En av hans böcker blev stoppad i Norge när det framkom att Durek i boken hävdar att barn kan ge sig själva cancer genom att vara “olyckliga”. Hans flickvän, prinsessan Märtha Louise, har dock lojalt stått kvar vid hans sida. Nu har dock Märtha Louise återigen blivit bortgjord av sin älskade.

Durek Verrett skämmer ut Märtha Louise fullständigt

Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett

Men, Durek, vad har du försatt dig i nu?

I Norge rasar man nämligen över ett av Dureks nyligen publicerade Instagram-inlägg. I inlägget verkar han ta fasta på en vida spridd konspirationsteori: att många av världens mäktiga i själva verket tillhör en ödleras, utklädda till människor. Det är en vanföreställning som brukar tillskrivas den brittiske författaren David Icke. Durek hävdar att han själv tillhör ödlefolket, men säger sig bara ha goda intentioner.

I samma veva skriver Durek att hans folk, ödlefolket, utsätts för sabotage från en dunkel grupp som kallas "de gråa". De gråa använder sig av 5G-signaler för att förstöra för ödlefolket.

"Det är allvarligt"

Nu varnar experter för att Dureks predikningar börjar närma sig det farliga.

– Durek är troligen ute efter att få uppmärksamhet. Det hade varit ganska roligt om han inte drog in det där med 5G, som inte är så roligt nu när det blivit en del av coronakonspirationerna, säger John Færseth, författare och medieforskare, till NRK.

I länder som Storbritannien har konspirationsteorierna kring 5G lett till vandalisering av telemaster.

– Det med 5G är faktiskt såpass allvarligt att det hade varit bra om Märtha Louise eller slott hade kunnat säga ifrån att de inte står bakom detta, eftersom Durek ses som en medlem av kungafamiljen, säger John.

Durek blev utsatt för massiv kritik även i sitt eget kommentarsfält och raderade sedan inlägget. Varken han, Märtha Louise eller det norska hovet har velat kommentera saken när medierna hört av sig.

LÄS MER: Mette-Marits mörka förflutna – från partypingla till älskad kronprinsessa

LÄS MER: Tiana levde med Durek i sex år – varnar Märtha Louise: "Hjärntvättad”

LÄS MER: Olavs farliga kärleksresor till Märtha – historien bakom "Atlantic crossing"

LÄS MER: Läkarns besked om sjukdomen – så sjuk är Mette-Marit