Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Märtha Louises skandalscener berättas om för alla: "Skrek och grät"

25 maj, 2021, 18:00 
Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Prinsessan Märtha Louise har varit inblandad i en skandal som nu berättas om för alla.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 20?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 20?

Prinsessan Märtha Louise har behövt kämpa med nästan omänskliga mängder kritik för sitt förhållande med Durek Verrett. Inte minst på grund av att Durek Verrett har skapat skandal på skandal med sina uttalanden.

Hans verksamhet som utövande schaman av sjätte generationen, med storheter som Gwyneth Paltrow och Renée Zellweger på klientlistan, är långtifrån okontroversiell. Den biten lyfts fram i Sveriges radios nya dokumentär om Märtha Louise, "Prinsessan Märtha Louise – Änglar och schamaner".

Prinsessan Märtha Louise i skandal med Durek Verrett

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise – vilket kontroversiellt par!

Ett betydande parti av dokumentären ägnas åt alla gånger då prinsessan blivit sammankopplad med Dureks schamanverksamhet. Ett sådant tillfälle kom med föreläsningsturnén "The Princess and The Shaman".

Annons

Som det stod i beskrivningen:

"Prinsessan Märtha Louise och schaman Durek bjuder in till en resa i livets mysterier, visar hur du genom att komma i djupare kontakt med din inre kraft och öka medvetenheten kan ta fram den du egentligen är, oavsett var du är i livet."

I Sveriges Radios dokumentär berättar NRK:s kungareporter Kristi Marie Skrede om hur det var att bevittna en av dessa föreläsningar, där Durek ägnade sig åt olika schaman-ritualer.

– Det skulle utlösa reaktioner i kroppen. Några började skratta, några började gråta, skaka, hosta. Inget skedde med mig, ingen reaktion, men jag la märke till att vissa skrek, andra hamnade i extas, säger Kristi.

"Väldigt provocerande"

Dokumentären slätar inte över faktumet att turnén ställde till med skandal i Norge. Inte minst för dess titel: "The Princess and The Shaman".

Som Kristi Marie Skrede förklarar i dokumentären:

– Det var väldigt provocerande för väldigt många. Att hon just kopplade sin kungatitel till detta, säger Kristi.

Annons