Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Michael av Kent: "Djur har inga rättigheter"

02 okt, 2015, 13:17 
Agneta Nisbeth
Annons
michael-av-kent-ste

Prinsessan Michael av Kent upprör. Detta efter sitt uttalande om att djur inte har några rättigheter.

Häromveckan fällde prinsessan Michaels en kommentar som får hela Europa att rasa. Påståendet om djurens icke-rätt kom under en litterär festival där prinsessan talade om sin nya bok “Misstress Of Beaty”.

– Djur har inga rättigheter eftersom de inte betalar skatt.

Hon utvecklade argumentet men att säga att människor såklart har en skyldighet gentemot djur men att de skulle ha några rättigheter, det vänder hon sig emot. Och nu får prinsessan ta emot konsekvenserna.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
michael-av-kent-par-ste

Paret Michael av Kent.

De som har opponerat sig mest är förstås djurrättsaktivisterna. De har bland annat kallat Michaels för “okunning” och “korkad”. Och tittar man på prinsessans bakgrund har hon inte direkt varit djurvännernas favoritperson. Detta på grund av sin stora kärlek för dyrbara pälsar.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons