Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan öppnar upp sig om rädslan: “Känner mig begränsad”

30 jun, 2024, 06:00 
Victoria Morand
Den holländska prinsessan öppnar upp om hur det är att vara en kunglig tonåring.
Annons
Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammansBrand logo
Därför får kungen & Victoria INTE flyga tillsammans

Det holländska kungahuset består av kung Willem-Alexander och hans hustru drottning Máxima. Tillsammans har dem tre döttrar, prinsessan Amalia, prinsessan Alexia och prinsessan Ariane.

Nu delar det holländska kungaparets mellandotter, prinsessan Alexia, ärligt med sig av hur hon upplever att bli igenkänd igen i offentligheten.

Piroschka Van De Wouw

I den holländska tidningen NOS så berättar prinsessan om hur det är att vara en kunglig tonåring och att hon ofta känner sig begränsad.

Annons

18-åringen vet att bilder kan tas på henne och sedan läggas ut på sociala medier. Som ett resultat av detta känner hon sig inte tillräckligt säker för att göra samma saker som sina "vanliga" vänner.

Och prinsessan talar av erfarenhet – 2022 läckte nämligen en privat video av henne ut på TikTok och året innan florerade bilder på prinsessan på en fest på nätet, skriver tidningen.

Systrarna stöttar varandra

För några år sedan väcktes det stor uppmärksamhet kring Alexias storasyster och tronarvinge, Amalia.

Kronprinsessan Amalia har tidigare blivit utsatt för kidnappningshot och var därav tvungen lämna sina studier i Holland för att flytta till Spanien.

Lillasyster Alexia berättar om hur stolt hon är över sin syster.

Shutterstock

– Jag vill bara säga att jag är väldigt stolt över min storasyster, som har varit extremt stark i den här väldigt tuffa tiden, sa hon under fotograferingen, enligt Vorsten.

Annons

Väljer nu att satsa på studierna

Både Alexia och Amalia väljer nu att lägga fullt krut på sina studier.

Enligt NOS har drottning Máxima bekräftat att Alexia har sökt till flera universitet, däribland universitetet i Groningen och tronarvingen, Amalia, håller på med en kandidatexamen i politik, psykologi, juridik och ekonomi vid universitetet i Amsterdam.

Vi önskar båda systrarna ett stort lycka till i framtiden!

Bild: TT

Annons