Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan saknas – familjebilderna från Spanien för folk att undra

16 okt, 2021, 05:00 
Ellen Myrgård Lindén
Prinsess Leonor saknas på de nya familjebilderna på spanska kungafamiljen

Ett traditionsenligt firande som väckte uppmärksamhet av en helt annan anledning. Efter de nya familjebilderna undrar spanjorerna var prinsessan Leonor har tagit vägen.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 40?

För sju år sedan tog Felipe över tronen efter sin pappa exkung Juan Carlos, som varit statsöverhuvud sedan 1975. Och sedan dess har kungaparet, Felipe och Letizia, kämpat för att skapa sina egna traditioner. En av dem är närvaron vid landets nationaldag, den 12 oktober. I flera år har vi kunnat se dem tillsammans med döttrarna Leonor, 15, och Sofia, 14. Högtidligt uppställa i Madrid.

Prinsessan Leonor saknades vid nationaldagsfirandet i Madrid

Men det här året var det någonting som inte stämde. Felipe, Letizia och Sofia klev ut på torget i varsin ansiktsmask för att titta på militärparaden men storasyster Leonor saknades. Någonting som direkt fick spanjorerna att undra. Hon har alltid varit med vid det här högtidstillfället och spanska hovet hade inte berättat att hon skulle vara frånvarande, inför nationaldagen.

drottning letizia kung felipe

Men tack och lov visade det sig att Leonors frånvaro hade en helt naturlig förklaring. Det handlar inte alls om sjukdom eller något tonårsutspel som spanjorerna var rädda för. Nej, prinsessan studerar på UWC Atlantic College i Wales och lämnade Spanien i augusti för en två år lång utbildning. Och hon kunde alltså inte ta en paus i studierna för att komma hem till nationaldagen nu i oktober. Dessutom är Leonor inte den enda kunglighet som just nu är student på Atlantic College. Där studerar även Willem-Alexander och drottning Máximas dotter prinsessan Alexia.

Foto: TT

Annons