Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia bjöd in kollegorna till slottet

26 sep, 2019, 12:00 
AvEmma Sanderberg
Efter minisemestern på Capri sätter nu hösten igång ordentligt för prinsessan Sofia. Hon och Carl Philip sammanstrålade på slottet igår kväll för en härlig kick-off med Project Playground.
Annons

Som vi skrivit förut verkar prinsessan Sofias kalender inte riktigt stämma överens med verkligheten alla gånger. För samtidigt som den gapar tom, åker Sofia kors och tvärs för att delta i olika event.

Hon lägger som vi vet mycket engagemang på sitt älskade Project Playground och eftersom hon är där i position som hedersordförande för organisationen snarare än prinsessa, syns inte detta alltid i kalendern.

Sofia är hedersordförande för tre organisationer

Förutom Project Playground är Sofia även hedersordförande i prins Carl Philips och prinsessan Sofias Stiftelse samt för Sophiahemmet, och det är just dessa tre organisationer som Sofia lägger mest tid på.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Igår var det dags för ett evenemang med Project Playground som faktiskt stod med i den kungliga kalendern. Både Sofia och Carl Philip var inbokade på “Möte med Project Playground” på Kungliga slottet.

Sofia och Carl Philip
Senast som Carl Philip och Sofia arbetade tillsammans var under Riksdagens öppnande.

Sent i augusti åkte Sofia och prins Alexander med Project Playground när de kick-startade hösten med sina ungdomar på Ocean Bus i Stockholm. Men igår var det dags för själva styrelsen att ses för en kick-off. På Project Playgrounds Instagram kan man se hur prins Carl Philip och prinsessan Sofia står uppställda på slottet, redo för en härlig kväll tillsammans.

Eftersom Sofias officiella programpunkter i den kungliga kalendern successivt har minskat, kan man fråga sig om hon har ändrat fokus i arbetet.

– Prinsessan arbetar aktivt med både sitt uppdrag, Project Playground och Stiftelsen som hon har tillsammans med prins Carl Philip. Allt syns inte i hovkalendern. Det kommer kontinuerligt att tillkomma punkter som prinsessan önskas delta på, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: TT.

Annons