Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia dök upp oväntat – insatsen väcker reaktioner

12 okt, 2020, 12:00 
I våras gick prinsessan Sofia en snabbkurs för att kunna volontärarbeta vid sidan av personalen på sjukhuset. Under hösten fortsätter arbetet!
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 41?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 41?

Prinsessan Sofia har gång på gång visat att hon är en prinsessa som vill finnas till för det svenska folket, och det kanske största provet på det hittills var hennes beslut att utbilda sig till vårdbiträde för att hjälpa till under coronapandemin i våras.

Prinsessan Sofia är inne på sitt femte år i sin officiella roll som hedersordförande på Sophiahemmet, och som hedersordförande deltar hon också i styrelsemötena. En annan värld än hennes vanliga sjukhusvardag, där hon städar, desinficerar sängar och hjälper till i köket.

Sofia fortsätter bidra med sitt arbete på sjukhuset

Hovet har sedan tidigare meddelat att prinsessan kommer fortsätta sitt arbete som vårdbiträde under hösten, vilket hon också gjort men i det tysta. Inga sociala medier uppdateringar, inga fototillfällen, bara arbete för hela slanten!

Men nu har vi fått en ny bild från Sofia iklädd den välbekanta blå sjukhusuniformen. På bilden står hon tillsammans med en patient som fått med sig kryckor från sjukhuset, och i bakgrunden syns höstiga träd och gula löv på marken.

Det var Sarah Williams från kontot Royals and I som först publicerade bilden på sitt Twitterkonto. På Twitter går hyllningarna till vår svenska prinsessa varma. Visst är det härligt att se Sofia så hängivet bidra på det sätt hon kan i dessa osäkra tider?

Annons