Prinsessan Sofia gravid – så läckte hemligheten ut

Prinsessan Sofia gravid – så läckte hemligheten ut

Prinsessan Sofia är gravid – prins Carl Philip ska bli pappa för tredje gången! Men deras hemlighet kom ut redan tidigare.
Gravidlyckan: Sofia och Carl Philip väntar barn!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia är gravid! Hon och maken prins Carl Philip gick på fredag morgon ut med beskedet som sätter ljus och färg på en annars så mörk vinter.

Prins Gabriel och prins Alexander kommer att få ett syskon. Så här säger Sofia och Carl Philip i ett gemensamt uttalande som hovet skickat ut.

"Vi är glada och förväntansfulla och ser fram emot att välkomna vårt tredje barn, ett syskon till Prins Alexander och Prins Gabriel. En ny liten medlem till vår familj", säger Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia mår bra och födseln beräknas till månadsskiftet mars-april 2021.

Prinsessan Sofia gravid – väntar nu barn

Faktum är att vi på Svensk Dam har haft detta på känn. Den senaste tiden har Sofia nämligen haft en tendens att hålla händerna framför magen, som om hon hade något hon ville dölja. Detta var extra tydligt under prinsparets besök i Värmland tidigare i höst.

Då kunde man se att armarna ofta befann sig på samma ställe för Sofias del.

Prinsessan Sofia

Ser ni att prinsessan Sofia håller händerna framför gravidmagen?

Under vistelsen kunde man också se att Sofia högst medvetet bar ganska löst sittande kläder, allt för att undvika att visa upp sin nya gravidmage. Fullt förståeligt såklart – som gravid vill man äga rätten att själv få välja tillfälle att berätta för världen.

Hovet har också tillgodosett Sofias önskningar. På de senaste bilderna tagna på Sofia har man valt att kapa bilden så att magen inte syns. Ofta har Sofia suttit vid ett skrivbord, som då har täckt just det partiet av kroppen.

Men nu är kungafamiljen bara nöjda att "hemligheten" är ute.

– Alla i kungafamiljen är ju jätteglada för det här beskedet och har ju naturligtvis känt prinsessans tillstånd sedan en tid tillbaka. Och eftersom prinsessan för en tid sedan insjuknade i Covid-19 så är alla extra tacksamma nu att alltid har gått bra, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren.

LÄS MER: Silvias dramatiska familjehistoria – återföreningen med Walther

LÄS MER: Kungens hemliga grabbgäng – Silvia tvingades säga ifrån