Prinsessan Sofia hyllade RFSL under UNDP-gala

Prinsessan Sofia hyllade RFSL under UNDP-gala

På museet Fotografiska ägde UNDP:s vårgala rum under gårdagen, en organisation under FN. På plats fanns gäster som prinsessan Sofia och Jan Eliasson.

Prinsessan Sofia var en av hedersgästerna under gårdagens vårgala för UNDP, en organisation som tillhör FN-organet. När Sofia anlände till Fotografiska möttes hon upp av Jan Eliasson, FN:s tidigare vice generalsekreterare.

UNDP står för United Nations Development Program och under kvällen uppmärksammades arbetet med att uppnå FN:s 17 globala utvecklingsmål i Sverige.

Under denna sprillans nya gala delades fem priser ut, för bästa innovation, partnerskap, engagemang, kommunikation och inkludering som bidrar till att Sverige uppnår målen.

Läs mer: Nu fylls prinsessan Sofias kalender!

Riksförbundet för homo- och bisexuella, transpersoners och queeras rättigheters ungdomsförbund RFSL Ungdom, har ikväll prisats för sitt arbete med att stödja asylsökande hbtq-personer i Sverige. Priset delades ut av prinsessan Sofia på FN-organet UNDP:s vårgala En målmedveten kväll där även ett flertal andra aktörer från svenskt näringsliv och civilsamhälle uppmärksammades för sitt arbete med hållbar utveckling.

Prinsessan Sofia var på plats för att dela ut ett pris. Och det var inte till vilken organisation som helst. Priset gick till riksförbundet för homo- och bisexuella, transpersoners och queeras rättigheters, ungdomsförbund RFSL Ungdom. De hyllades för sitt arbete med att stödja asylsökande hbtq-personer i Sverige.

Läs mer: Stoldrama på slottet – Sofia fick flytta från guldstolen till hovbänken

Gillar du Sofias väska? Här kan du kika på den, och köpa den själv!  (länk till butik)

Foto Stella pictures