Prinsessan Sofia hyllas efter bilderna – trotsar fördomarna

14 mar, 2023, 16:00 
Prinsessan Sofia

När prinsessan Sofia träffade Carl Philip hade hon en tuff uppgift, att gå från partyprinsessa till riktig prinsessa.

Annons

Det är ingen liten uppgift att representera ett kungahus och gör man det som ingift familjemedlem är det om möjligt ännu tuffare. Istället för att ha vuxit upp och fått lära sig all etikett och tradition så kastas man in i en helt ny värld och det är bara att anpassa sig.

Historiska utställningen invigd – kungafamiljen på plats!
Historiska utställningen invigd – kungafamiljen på plats!

En som gjort det väldigt bra är prinsessan Sofia, iallafall om man frågar författaren och historikern Herman Lindqvist. Han tycker att prinsparet sköter sin roll precis på det sättet som kungahuset behöver.

Prinsessan Sofia hyllas efter bilderna

Recept.se Nyhetsbrev

– De verkar ha hittat en bra position och de framträder och representerar så mycket som de tycker är kul. De verkar trivas med rollen och kan nog användas ännu mer om det behövs. De är bra faktiskt.

Annons

Tror du Sofia skulle vilja göra mer?

– Hon skulle nog kunna och kommer kanske göra det. Men hon är bra och klarar det här mycket mycket bra.

Vad gör hon som funkar så bra?

– Hon är så bra socialt och fungerar i alla miljöer. Hon glider in, hon får kontakt med människor av alla samhällsklasser, inte alls hög och snorkig. Hon funkar precis som man ska vara i Sverige idag.

Hur är det?

– Hon har det med sig, hon är en social talang. Hon har varit i olika miljöer och levt ett intressant liv och är väldigt intelligent. Hon förstår precis hur hon ska göra och bete sig.

– Sen lärde hon sig naturligtvis av Victoria kring det här yttre med formalia och ceremonier och hur man ska röra sig i olika sammanhang, men det lärde hon sig blixtsnabbt.

Annons