Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och Danny Saucedo stoppade av hovet: "Hon var skitsugen..."

04 dec, 2023, 20:40 
Louise Wibergh Lenti
Danny Saucedo, prinsessan Sofia

I en intervju med Svensk Dam berättar Danny Saucedo om de hemliga samtalen med prinsessan Sofia och deras gemensamma dröm.

Annons
Danny Saucedo – det här visste du inte om artistenBrand logo
Danny Saucedo – det här visste du inte om artisten

Han är artisten och låtskrivaren som slog igenom i Idol och som sedan blev en självklar del av Melodifestivalen. Han har deltagit i tävlingen både som artist och programledare och är nu aktuell med sitt femte bidrag.

I samband med att årets Mello-artister presenterades fick Svensk Dam möjlighet att prata en stund med hitmakaren Danny Saucedo.

Danny Saucedo och prinsparet

Vem kan glömma det magiska tillfället på prinsparets bröllop när Sofia överraskade Carl Philip med en låt?

Under middagen tog Sofia micken och berättade att hon skrivit några ord till sin nyblivne make. Sen klev Molly Sandén upp och sjöng låten "Från mig till dig" ackompanjerad av Danny Saucedo på piano och Marika Willstedt på cello. Låten hade Sofia skrivit tillsammans med Danny och Molly under stort hemlighetsmakeri på slottet.

Annons

– Ja, vi träffades där och även i Dannys studio. Sofia är väldigt musikintresserad och det tog ett par månader för låten att växa fram och för att få den att bli så personlig som möjlig med Sofias ord och känslor, säger Molly Sandén till Aftonbladet.

Molly Sandén, Danny Saucedo, prinsbröllop
Här dyker Molly och Danny upp som en överraskning från Sofia på parets bröllop i juni 2015.

Låten blev en succé och rörde både Carl Philip och svenska folket till tårar. Efteråt fick Danny och Molly stanna kvar och festa tillsammans med brudparet till morgontimmarna. Där och då föddes en vänskap och sedan dess har de hållit kontakten.

Danny Saucedo avslöjar – Sofia stoppad av hovetBrand logo
Danny Saucedo avslöjar – Sofia stoppad av hovet

Sofia och Danny stoppade av hovet

Det har gått åtta år sedan Sofia kontaktade Danny i smyg för sin överraskning.

Annons

I en intervju med Svensk Dam kommer det fram att Danny nyligen kontaktat Sofia för att ge en egen överraskning till prinsen. Danny har haft ett prankprogram där han busat med olika kändisar och utsatt dem för practical jokes och underliga situationer.

– Så ringde jag Sofia och frågade om jag fick busa med Carl Philip, förklarar Danny.

Sofia hade gått igång på idén och genast frågat hovet om det gick att genomföra. Tyvärr meddelade hovet att det inte gick för sig, till bägges besvikelse.

– Hon var skitsugen på att få busa med honom, men det gick inte, säger Danny.

Vad han tänkt göra för bus på Carl Philip får vi inte veta. Danny skruvar sig i stolen och tänker en stund men väljer sen skrattandes att inte berätta.

– Förhoppningsvis att vi får igenom det någon gång ändå. Så jag vill inte jinxa det, säger han med en finurlig blick.

Foto: TT

Annons