Prinsessan Sofia om stödet från prins Daniel

prinsessan sofia om stödet från prins daniel
När Sofia träffade Carl Philip och klev in i den svenska kungafamiljen var det inte helt lätt. Men som tur var hade hon ett stort stöd i svågern, prins Daniel.
Annons

Att komma från en liten ort, förälska sig i en prins och gifta in sig i den svenska kungafamiljen är inte helt enkelt. Men när Sofia klev in på slottet, som Carl Philips nya flickvän, år 2009, fann hon stöd i en person, som hade gjort exakt samma resa.

Annons

Under den här perioden blev svågern prins Daniel en stor trygghet för Sofia. Med ena benet i Ockelbo, och det andra på slottet, kunde han guida Älvdalstjejen Sofia i det kungliga livet, som var hyfsat nytt för dem båda.

prins daniel prinsessan sofia
Daniel och Sofia har lärt känna varandra otroligt väl genom åren.
Annons

Prinsessan Sofias resa från Älvdalen till Kungliga slottet

När Carl Philip och Sofia var nygifta åkte de till Dalarna för ett officiellt besök och då berättade prinsen hur det var att komma in i kungafamiljen – och om stödet från prins Daniel.

– Ja, men absolut. Hela familjen har varit ett enormt stort stöd för mig. I hela den här processen, att komma utifrån in i kungafamiljen. Med allt vad det innebär. Jag har fått mycket stöttning och kärlek från familjen, säger Sofia i en intervju med TT.

Sofia berättar om stödet från svågern prins Daniel

 

Annons

Under den här perioden fick ju Sofia också utstå många kritiska kommentaren på nätet. Många uttryckte ett missnöje över att hon hade blivit en del av kungafamiljen. Någonting som förstås var otroligt jobbigt.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia berättat i en tidigare intervju med Dagens Nyheter.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Prinsessan Sofia om stödet från prins Daniel”

 1. Elna skriver: 25 april, 2020

  Denna historia har vi läst många gånger. Alltid detta skriveri om stöttning. Ännu en ny snyfthistorier om Sofia. Kom med något nytt.


 2. Obs skriver: 25 april, 2020

  Daniel trivs nog allra bäst i Carl Philips sällskap, men även Sofia och Madeleine verkar falla honom i smaken. Victoria har fått en annan uppfostran och ger med sin strama frisyr ett stelt och ibland manligt intryck, värdigt en tronföljare. Var det inte under en skör period som Victoria råkade falla för sin pt och när hon sedan råkade bli kär i knegaren fanns det nog ingen återvändo.


  1. Måntand skriver: 27 april, 2020

   Vad grundar du det på? Du vet väl att Daniel kände Madeleine innan han kände Victoria? Det är väl jättebra att alls trivs ihop! Det är ju hemskt om syskonen inte skulle kunna umgås..


 3. Anna skriver: 25 april, 2020

  Ja vad ska hon säga annars? Vi vet många att det var svårt o bli accepterad i familjen😊


 4. annaxx skriver: 25 april, 2020

  Neej men titta, 2 bilder på prinsessan Sofia idag, det var länge sedan, säkert 24 timmar sedan,,:) 🙂 🙂
  Prins Carl-Philip har nog stuckit till skogs, eller nåt. Borta är han….!


 5. Leo skriver: 25 april, 2020

  Kan tänkas pr Daniel uppskattade att inte hela tiden stå i blickpunkten!


 6. Linus skriver: 26 april, 2020

  Sveriges kungahus har förvandlats till familjen Bernadottes egen lilla angelägenhet. Men det har vi väl vänt oss vid.


  1. charlotte skriver: 29 april, 2020

   Linus,
   Du hade säkert gjort likadant själv om du blivit så utsatt och ifrågasatt som kungafamiljen är.


 7. Fia skriver: 27 april, 2020

  Till Linus och alla andra belackare som frekventerar detta kommentarsfält. Prinsen tackade kungaparet i sitt tal på bröllopsmiddagen för det varma mottagande han fått. Silvia har uttryckt familjens uppskattning över att få Sofia med i det kungliga arbetsteamet där hon uppgavs platsa bra. Och Chris fick också några uppskattande ord av sin blivande svärmor ” han är en svärmors dröm”. Kan det bli bättre och varmare.


 8. Daga skriver: 27 april, 2020

  Klart att Daniel och Sofia sympatiserat med varandra,kungligheterna kan omöjligen veta hur det är att växa upp i en tjänstemannafamilj.Lika lätt och svårt från vilket håll man kommer

  krocken bli mildare eller hårdare.Det ligger i personlighet,självförtroende och självkänsla.


 9. charlotte skriver: 27 april, 2020

  Daniel och Sofia stöttar alltid varandra på balkongen på kungens födelsedag. De släpps ju inte fram utan får hålla sig längst bak. Varje år likadant.


  1. Aveline skriver: 28 april, 2020

   Fia,

   “Kan det bli bättre och varmare.” Nja…
   lite spel för gallerierna får vi nog räkna med.


 10. Leo skriver: 29 april, 2020

  Aveline, precis!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar