Prinsessan Sofia om stödet från prins Daniel

prinsessan sofia om stödet från prins daniel

När Sofia träffade Carl Philip och klev in i den svenska kungafamiljen var det inte helt lätt. Men som tur var hade hon ett stort stöd i svågern, prins Daniel.

Att komma från en liten ort, förälska sig i en prins och gifta in sig i den svenska kungafamiljen är inte helt enkelt. Men när Sofia klev in på slottet, som Carl Philips nya flickvän, år 2009, fann hon stöd i en person, som hade gjort exakt samma resa.

Under den här perioden blev svågern prins Daniel en stor trygghet för Sofia. Med ena benet i Ockelbo, och det andra på slottet, kunde han guida Älvdalstjejen Sofia i det kungliga livet, som var hyfsat nytt för dem båda.

prins daniel prinsessan sofia

Daniel och Sofia har lärt känna varandra otroligt väl genom åren.

Prinsessan Sofias resa från Älvdalen till Kungliga slottet

När Carl Philip och Sofia var nygifta åkte de till Dalarna för ett officiellt besök och då berättade prinsen hur det var att komma in i kungafamiljen – och om stödet från prins Daniel.

– Ja, men absolut. Hela familjen har varit ett enormt stort stöd för mig. I hela den här processen, att komma utifrån in i kungafamiljen. Med allt vad det innebär. Jag har fått mycket stöttning och kärlek från familjen, säger Sofia i en intervju med TT.

Sofia berättar om stödet från svågern prins Daniel

 

Under den här perioden fick ju Sofia också utstå många kritiska kommentaren på nätet. Många uttryckte ett missnöje över att hon hade blivit en del av kungafamiljen. Någonting som förstås var otroligt jobbigt.

– När vi blev tillsammans tror jag att det skapade väldigt mycket känslor hos väldigt många personer. Jag var en vanlig person som hade sociala medier och ett jobb där jag fick detta direkt till mig. Jag blev väldigt ställd över det enorma hat som riktades mot mig som person. Det är ju många år sedan nu, men det gjorde mig förvirrad och jag kände mig väldigt ensam, har Sofia berättat i en tidigare intervju med Dagens Nyheter.

Foto: TT