Prinsessan Sofia prisas för sitt arbete under pandemin

prinsessan sofia

TT
När pandemin slog till kände prinsessan Sofia att hon ville göra mer, nu prisas hon för sin insats inom sjukvården.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Slå på ljud

Prinsessan Sofia har under pandemin gjort en insats för svensk sjukvård och volontärarbetat som sjukvårdsbiträde. Nyheten plockades upp av medier över hela världen som hyllade prinsessans osjälviska engagemang.

Brittiska, spanska och amerikanska medier – ja till och med Indiens största dagstidning – fångade upp vår svenska nyhet om att det står en äkta prinsessa på sjukhusgolvet i Stockholm.

Tatler, Daily Mail, Fox News, People, InStyle, India Today och Hola USA skriver uppskattande om Sofias initiativ, ett faktum som ytterligare visade hur ovanligt det ändå är.

Prinsessan Sofia prisas för sitt arbete i pandemin

Nu prisas hon för sin insats som förebild i coronapandemin av kommunikationsbyrån Consid, som utser prinsessan Sofia till årets coronahjälte. I ett pressmeddelande delar de motiveringen till priset.

prinsessan sofia

Prinsessan Sofia har volontärarbetat på Sophiahemmet under pandemin.

TT

”Nytt för i år är kategorin “Århundradets Coronahjälte” som delas ut till en individ som bidragit till att göra samhället lite bättre genom att utbilda och motverka smittspridning under Covid-19 pandemin. H.K.H Prinsessan Sofia får utmärkelsen för att hon:

'H.K.H Prinsessan Sofia är vår kungliga ikon som valde att ta på sig den vita rocken och arbeta mitt i epicentrum av Covid-19-pandemin. Sofiahemmet fick förstärkning och svenska folket fick ytterligare synliggjort hur allvarlig pandemin är. Hon har hyllats världen över för sina corona-insatser.'”

Stort grattis till prinsessan Sofia vars insats inspirerar!