Prinsessan Sofia saknas på Idrottsgalan 2021

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip

Varför uteblir prinsessan Sofia från Idrottsgalan 2021? Det händer inte ofta – och det blir tomt för prins Carl Philip.

Idrottsgalan har varit ett givet uppdrag för prinsessan Sofia de senaste åren. Hon har glidit in i puderrosa volanger, midnattsblå mammaklänning och i glammigast tänkbara 1970-talsfodral.

Nästa måndag, den 18 januari, är det åter dags för idrottshjältarna att hyllas, men när årets första programpunkter i veckan dök upp i hovets officiella kalender, så saknades prinsessan Sofias namn bredvid prins Carl Philips och prins Daniels.

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Idrottsgalan 2016

Prinsessan Sofia på Idrottsgalan 2016.

Ett faktum som har fått en del att förvånat höja på ögonbrynen, Sofia har ju bara missat två Idrottsgalor på sju år: ”Vad ligger bakom? Är det graviditeten som stoppar henne?”’

Dags att stämma av med hovet.

Vilken är anledningen till att det bara är prins Carl Philip och prins Daniel som ska representerar kungafamiljen i samband med Idrottsgalan 2021. Prinsessan Sofia finns ju inte med som hon brukar?

– Ja, eftersom Idrottsgalan är helt digital i år så kan prinsessan Sofia – liksom hela kungafamiljen – följa den på TV. De som medverkar med tal i samband med prisutdelningen är prins Daniel och prins Carl Philip.

Prinsessan Sofia Idrottsgalan 2020

Prinsessan Sofias glamourchock på Idrottsgalan i fjol. Men detta får vi inte se i år.

Så blir Idrottsgalan 2021

Som vanligt är det Kristin Kaspersen som leder Idrottsgalan, men den här gången i ett betydligt mindre format.

– I år är jag extra glad över att få leda Idrottsgalan, först och främst med tanke på att det har varit ett sådant speciellt år, inte bara för idrotten utan för Sverige och hela världen. Men också för att det är mitt tionde år som programledare för Idrottsgalan, säger en peppad Kristin.

Kristin Kaspersen.

Kristin Kaspersen.

Den stora festbanketten är inställd, av förklarliga skäl, men det utlovas ändå återblickar, hyllningar och artistuppträdanden. Samt prisutdelningar förstås: Årets kvinnliga respektive manliga idrottare ska utses, liksom Årets prestation och Årets lag.

Dessutom ska Armand Duplantis ta emot Bragdguldet och vinnaren av årets Jerringpris ska avslöjas.

Idrottsgalan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio måndag den 18 januari kl 20:00.